Σεμινάριο On-Line Ναυτιλιακή Λογιστική & Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις με τον κ. Λεβεντάκ

Διημερίδα Ναυτιλιακή Λογιστική και Ναυτιλιακές επιχειρήσεις Ν.89- Όλες οι πρόσφατες αλλαγές και νέες διατάξεις Ν.27/75 του ναυτιλιακού κλάδου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λογιστές, οικονομικούς διευθυντές, ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη λογιστηρίου, που ασχολούνται ουσιαστικά με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις

Εισηγητής: κ. Λεβεντάκης Δημήτριος
Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με ειδίκευση στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση & πολυετή εμπειρία ως σύμβουλος Ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Χρόνος Διεξαγωγής: 1η ημέρα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 17:00 μ.μ. - 21:00 μ.μ
Χρόνος Διεξαγωγής: 2η ημέρα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 17:00 μ.μ. - 21:00 μ.μ

Τόπος διεξαγωγής: Ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (live) Mέσω ( INTERNET ) στην διαδραστική πλατφόρμα του Πανελληνίου
Συλλόγου Διαδικτυακής Εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα
www.pasde.gr

Κόστος Συμμετοχής για Μη Μέλη 60€ ( έχει συμπεριληφθεί ΦΠΑ )
Μέλη Συλλόγου ΠΑ.Σ.Δ.Ε. : ΔΩΡΕΑΝΘεματολογία του σεμιναρίου :

Στο σεμινάριο θα αναλύσουμε τον νόμο 89 με τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς που δημιουργούνται σύμφωνα με το Ν.27/75 και τις νέες διατάξεις που αφορούν τον Ναυτιλιακό κλάδο (Ν.4336/2015) πιο συγκεκριμένα :
- Η έννοια του πλοίου και η εκμετάλλευση του.
- Τρόποι εκμετάλλευσης των πλοίων.
- Μορφές Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων.
- Αντικείμενο εργασιών Ναυτιλιακής Επιχείρησης.
- Συμβάσεις εκμετάλλευσης πλοίων για την εκτέλεση μεταφορών φορτίων Ναύλωση – Χρονοναύλωση - Ναύλωση κατά ταξίδι.
- Έννοια & Αντικείμενο της Ναυτιλιακής Λογιστικής.
- Λογιστικό Σύστημα – Λογιστικά Βιβλία – Λογαριασμοί Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων.
- Ναυτιλιακές επιχειρήσεις Ελληνικές του άρθρου 13 του Ν. 2687/53 και ειδικές μορφές αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
- Oλες οι πρόσφατες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών που λειτουργούν σύμφωνα με το Ν. 27/75
- Νέες διατάξεις που αφορούν τον Ναυτιλιακό κλάδο στα πλαίσια της πρόσφατης συμφωνίας χρηματοδότησης και του νόμου Ν4336/2015, ΦΕΚ Α 94/14-8-15, στον οποίο περιέχονται διατάξεις, που αφορούν την ναυτιλιακό κλάδο, και συνοπτικά είναι οι ακόλουθες:Ι. Αύξηση συντελεστών του φόρου χωρητικότητας πλοίων για μια ακόμη πενταετία (2016-2020) και πάλι με το αντίστοιχο ποσοστό 4% ετησίως για τα πλοία του άρθρου 13 του Ν 2687/53. ΙΙ. Προσαύξηση με το αντίστοιχο ποσό (4%), και στους συντελεστές εισφοράς του Ν. 29/75 δηλ. πλοία που έχουν ναυπηγηθεί πριν την ημερομηνία σε ισχύ του Νόμου αυτού (22-04-2015), και νηολογούνται στο Ελληνικό νηολόγιο. ΙΙΙ. Επέκταση του καθεστώτος καταβολής έκτακτης εισφοράς στις ναυλομεσιτικές εταιρίες και αύξηση των συντελεστών της επί του συνολικά εισαγομένου και μετατρεπόμενου σε ευρώ συναλλάγματος.ΙV. Επέκταση ρυθμίσεων Ν.27/75 και σε μη φορτηγά πλοία υπό σημαία Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).Στον εν λόγω Νόμο γίνεται επίσης αναφορά στην δέσμευση της Κυβέρνησης για την υιοθέτηση περαιτέρω δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων από τον Οκτώβριο του 2015, στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρονται «σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης του ναυτιλιακού κλάδου», και «επέκταση της προσωρινής εθελοντικής εισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας έως το 2018». - Τήρηση λογιστικών βιβλίων από τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.
- Παρακολούθηση χρηματικών εμβασμάτων από το εξωτερικό.
- Ειδικότερα θέματα φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας.
- Ναυτιλιακές εταιρείες πλοίων αναψυχής.
- Παρακράτηση φόρου Μισθωτών υπηρεσιών σε ημεδαπά και αλλοδαπά πληρώματα.
- Φορολόγηση Ελλήνων Ναυτικών για το παγκόσμιο εισόδημα τους για αμοιβές Αξιωματικών και Πληρώματος από Πλοία με ξένη σημαία.

Μετά το διάλειμμα και την ολοκλήρωση της εισήγησης θα απαντηθούν ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες και θα αποσταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες μαζί με τις σημειώσεις και τα ηχητικά αποσπάσματα των ερωτήσεων - απαντήσεων του σεμιναρίου.

Στους συμμετέχοντες που θα εγγραφούν στο σεμινάριο μπορούν να επιλέξουν για την εγγραφή τους τον παρακάτω σύνδεσμο
Επιλογή Εγγραφή σε σεμινάριοκαι θα αποσταλεί στο email τους, οι προσωπικοί κωδικοί εισόδου στην αίθουσα παρακολούθησης με δυνατότητα εκτύπωσης του πιστοποιητικού παρακολούθησης και εκτύπωσης του φορολογικού στοιχείου.Οι κωδικοί παρακολούθησης εκτός από email θα σας αποσταλούν και με sms για αυτό και πρέπει να αναγράψετε σωστά τα στοιχεία σας και τον αριθμό του κινητού σας στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 4601 7214 3000 5143 07 2490 685
Δικαιούχος: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαδικτυακής Εκπαίδευσης (ΠΑ.Σ.Δ.Ε.)

Παρακαλούμε, για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, όπως αποστείλατε το καταθετήριο της τράπεζας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή στο fax 211 770 8006. Προσοχή για τον ταχύτερο έλεγχο της εγγραφής σας η αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει να ταυτίζεται με την επωνυμία της συμμετοχής σας στο σεμινάριο.

Κατόπιν θα κάνετε εγγραφή στο σεμινάριο από ΕΔΩ

συμπληρώνοντας σωστά τα στοιχεία σας και το κινητό σας τηλέφωνο. Με την αποστολή των κωδικών εισόδου στο email σας μπορείτε να κάνετε είσοδο στην αίθουσα του σεμιναρίου από ΕΔΩ

Εναλλακτικά υπάρχει και η δυνατότητα καταβολής είτε της συνδρομής μέλους είτε της απλής συμμετοχής στο σεμινάριο μέσω κάρτας ( viva payments )επιλέγοντας τον παρακάτω ασφαλή σύνδεσμο

Πληρωμή με κάρτα

Πώς θα γίνω μέλος του συλλόγου ;
Μέσα από το site του Συλλόγου στο www.pasde.gr στη φόρμα επικοινωνίας μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να ωφεληθείτε των προνομίων που έχουν τα μέλη του συλλόγου μας. Η ετήσια συνδρομή στον Σύλλογο είναι 150€ καθώς έχει συμπεριληφθεί ΦΠΑ.

Γιατί να γίνω μέλος ;
Διότι οι συνδρομητές του συλλόγου μας έχουν προτεραιότητα εγγραφής στα live σεμινάρια που διοργανώνει ο σύλλογος και μπορούν να τα παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν χωρίς πρόσθετες ή κρυφές χρεώσεις. Η συνδρομή ισχύει από την ημερομηνία εγγραφής και για 365 ημέρες.