50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟ 1942

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Όλοι γνωρίζουμε αυτό το φοβερό συναίσθημα όταν βρίσκουμε λεφτά στον δρόμο! Φανταστείτε αυτό το συναίσθημα να πολλαπλασιάζεται σε περίπου 50 εκατομμύρια. Δείτε μερικές φωτογραφίες από την ανάκτηση του θησαυρού :

Αυτό ακριβώς έπαθαν μια ομάδα Βρετανών που βρήκε έναν θησαυρό στα βάθη της θάλασσας μετά από περίπου 70 χρόνια. Η ανακάλυψη έχει γίνει το 2013 αλλά τον τελευταίο καιρό βγήκε στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θησαυρός εκτιμάτε στα 50 εκατομμύρια δολάρια – αυτή είναι η αξία αργύρου ινδικές ρουπίες που μεταφερόταν από τη Βομβάη στην Αγγλία το 1942. Περίπου 480 μίλια ανοικτά των ακτών της Αγίας Ελένης οι Ναζί τορπίλισαν το πλοίο.

Το πλοίο βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του τα 100 τόνους από ασημένια νομίσματα. Μια υποβρύχια ομάδα αποκατάστασης που ονομάζεται Deep Ocean Search τελικά κατάφερε να ανακτήσει τον θησαυρό που είχε εγκατασταθεί σε βάθος περίπου 17.000 μέτρων.

Επειδή η Ινδία ήταν υπό βρετανική κυριαρχία κατά τη στιγμή της βύθισης του πλοίου τα χρήματα τεχνικά ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών του ΗΒ. Βρετανοί αξιωματούχοι γνώριζαν ότι ο θησαυρός ήταν εκεί, αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να κατέβουν σε αυτό το βάθος για να τα περισυλλέξουν.

Η ομάδα ανέσυρε χιλιάδες λίρες και σκουριασμένα νομίσματα.

Ο θησαυρός είχε εγκατασταθεί σε βάθος 17.000 ποδιών - περίπου 4.500 μέτρα βαθύτερα από τον Τιτανικό.

Το πλοίο και ο θησαυρός ήταν περίπου 480 μίλια ανοικτά των ακτών ενός μικρού νησιού στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όλα τα νομίσματα είναι ιδιοκτησία του βρετανικού Δημοσίου.

πηγη apisteuta.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2017 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!