Τι βρίσκουν οι βατραχάνθρωποι στις ελληνικές θάλασσες;

Ο ελληνικός βυθός φαίνεται πως κρύβει ένα μεγάλο... «πλούτο».


Δυναμίτες, νάρκες, αυτοκίνητα, σκάφη και μπάζα εντοπίζουν στο βυθό τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στις εξορμήσεις καθαρισμού που διοργανώνονται κατά καιρούς σε διάφορα σημεία της χώρας. Και όσο η ασυνειδησία των πολιτών μεγαλώνει, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ποσότητες των υλικών που ανασύρονται από τις παραλίες μεγάλων αλλά και μικρότερων πόλεων. Η δε ποικιλία τους δεν υπολείπεται καθόλου της ποσότητας καθώς η λίστα στην οποία καταγράφονται περιλαμβάνει ακόμη σίδερα, τέντες, καροτσάκια σούπερ μάρκετ, κάδους απορριμμάτων, πινακίδες, πασσάλους από μαντέμι, τραπέζια και πολλά άλλα. Μάλιστα δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο οι επιχειρήσεις των βατραχανθρώπων και των δυτών να συνοδεύονται από τα χειροκροτήματα τουριστών και περαστικών που εκπλήσσονται μόλις βλέπουν τί βγάζουν από το νερό!

Την περασμένη Κυριακή 40 δύτες του "Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων", του "Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας" και του "Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού", στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου που διοργάνωσαν οι αντιπεριφέρειες Θεσσαλονίκης και Περιβάλλοντος, ανέσυραν υλικά βάρους έξι τόνων από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο. Ανάμεσά τους και ένα πορτοφόλι το οποίο παρέδωσαν στη λιμενική αστυνομία προς αναζήτηση του ιδιοκτήτη....

«Διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς οι συνάνθρωποί μας δεν επιδεικνύουν ευαισθησία για το περιβάλλον, καθώς από ανθρώπινο χέρι καταλήγουν στη θάλασσα όλα αυτά τα αντικείμενα» σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο βατραχάνθρωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, απόστρατος του ναυτικού, Ζαχαρίας Καζαμίας. Ο ίδιος σχολιάζει ότι αντίστοιχες εκστρατείες πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ την τελευταία διετία διοργανώθηκαν από την πλευρά του συνδέσμου εξορμήσεις στη Λευκάδα, την Ύδρα, την Αλεξανδρούπολη, τη Γερακινή, το Ναύπλιο, τη Σαλαμίνα, τη Χαλκιδική και το Πόρτο Γερμενό.

«Το θέμα είναι ότι εντοπίζουμε στη θάλασσα και επικίνδυνα πράγματα όπως νάρκες αλλά και δυναμίτες που πετούν στο νερό αλιείς και ψαράδες» συνεχίζει. Συγκεκριμένα νάρκη είχε βρεθεί στην περιοχή της Ασπροβάλτας και ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη από ειδικό κλιμάκιο βατραχανθρώπων της υπηρεσίας. Δυναμίτες έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Μαρμαρά στη Χαλκιδική ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις μακάβριων ευρημάτων όπως στην περίπτωση του Βόλου κατά την οποία εντοπίστηκε αυτοκίνητο που είχε βυθιστεί παρασύροντας στο θάνατο δύο ανθρώπους.
13 σκάφη στο Πόρτο Γερμενό
Έκπληκτοι είχαν μείνει, εξάλλου, οι βατραχάνθρωποι όταν κλήθηκαν να καθαρίσουν τον βυθό στο Πόρτο Γερμενό, έναν παραθεριστικό οικισμό της Δυτικής Αττικής που βρίσκεται στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου. «Εκείνο που μας εξέπληξε ήταν ότι ανασύραμε 13 σκάφη, καΐκια και φουσκωτά από τη θάλασσα, με τη βοήθεια ειδικού αλεξίπτωτου που φουσκώνουμε με αέρα ώστε τα αντικείμενα να ξεκολλούν από το βυθό και να μπορούν στη συνέχεια να τραβηχτούν από γερανό» επισημαίνει.
«Καλό είναι οι πολίτες να μην θεωρούν σκουπιδότοπο τη θάλασσα γιατί μολύνουν το περιβάλλον και επιβαρύνουν τον τόπο τους» σχολιάζει ο κ. Καζαμίας και δίνει το επόμενο ραντεβού του Συνδέσμου στον καθαρισμό που θα γίνει στις 29 και 30 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη.

newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2017 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!