Κάθε μητέρα μετράει!

Την τιμητική τους έχουν σήμερα Κυριακή οι απανταχού μητέρες όλου του κόσμου και το διαδίκτυο έχει κυριολεκτικά « γεμίσει» από ιδέες για το τι δώρο μπορεί κανείς να κάνει τη σημερινή ημέρα.

Επειδή όμως σε κάθε κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση , το αμερικανικό δίκτυο CNN στην επίσημη ιστοσελίδα του φιλοξενεί άρθρο της γνωστής δημοσιογράφου Christy Turlington Burns, η οποία αποφεύγει να γράψει τα καθιερωμένα κλισέ και επικεντρώνεται περισσότερο στο ποσοστό θνησιμότητας των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περίπου 360.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο είτε  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού από επιπλοκές.

«Σχεδόν όλοι από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να προληφθούν εάν βοηθούσαμε τις γυναίκες να μεταβούν σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, όταν το είχαν ανάγκη, εάν υπήρχες ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που θα τις βοηθούσε κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να επιτευχθούν εάν σκεφτούμε ότι η ζωή της γυναίκας αξίζει να σωθεί» αναφέρει η δημοσιογράφος και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «ενώ τα ποσοστά της μητρικής θνησιμότητας είναι συχνά υψηλότερα στις αναπτυσσόμενες χώρες ιδιαίτερα μάλιστα στις χώρες της Αφρική και στη Νοτιοανατολική Ασία, τα τελευταία ποσοστά αυτά έχουν αρχίσει και σημειώνουν αισθητή πτώση. Στον αντίποδα βρίσκονται οι ανεπτυγμένες χώρες που ενώ κανείς θα περίμενε ότι τα ποσοστά της μητρικής θνησιμότητας θα βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των ποσοστών».
Αύξηση 50%

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας από το 1980 έως το 2008, οι θάνατοι των γυναικών που σχετίζονται με επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού στη Αμερική έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 50%.

Το κείμενο της δημοσιογράφου ολοκληρώνεται με την πεποίθηση της ίδιας ότι η κοινή γνώμη μπορεί να ευαισθητοποιηθεί και αυτή τη χρονιά η Γιορτή της Μητέρας να εορταστεί με έναν διαφορετικό τρόπο «Πριν από δυο χρόνια δημιούργησα μια μη κερδοσκοπική οργάνωση την οποία ονόμασα 'Κάθε μητέρα μετράει'  σκοπός της οργάνωσης είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που μπορεί εύκολα να λυθεί εάν το κάνουμε προτεραιότητά μας» καταλήγει η ίδια

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!