Dark Mail: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο «ασφαλές από παρακολουθήσεις»

Η νέα κρυπτογράφηση που υπόσχεται ασφαλή, ιδιωτικά email... Οι μόνοι από τους «επιχειρηματίες» της τεχνολογίας που αντιμετωπίσαμε όλοι με σεβασμό, μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, ήταν οι ιδρυτές των LavaBit και SilentMail.
Η πρώτη, είναι η υπηρεσία email που χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο Snowden και ο ιδρυτής της, έκλεισε την υπηρεσία μέσα σε μία μέρα, προκειμένου να μην δώσει στοιχεία επικοινωνιών των πελατών του στην NSA και τον ακολούθησε η δεύτερη, το SilentMail, τιμώντας τις πολιτικές απορρήτου που διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια.
Οι δύο ιδρυτές, ξεκίνησαν μία νέα συνεργασία, συνδυάζοντας την τεχνολογία τους και δημιουργώντας μία συμμαχία, τη συμμαχία του Dark Mail.
Όχι μόνο η κωδικοποίηση θα είναι η κωδικοποίηση που χρησιμοποιούσε το Silent Mail (το SCIMP όπως λέγεται το πρωτόκολλο, απορρίπτοντας το διάτρητο SSL), αλλά η νέα υπηρεσία θα χρησιμοποιεί servers που θα βρίσκονται στον Καναδά και την Ελβετία, εμποδίζοντας λόγω νομοθεσίας την οποιαδήποτε παρέμβαση της NSA.
«Το ωραίο θα είναι ότι καμία υπηρεσία που θα θελήσει να μας "επιτεθεί", δεν θα έχει την δυνατότητα να μας υποχρεώσει να συμβιβαστούμε με την διαδικασία παρακολούθησης γιατί η αρχιτεκτονική του συστήματος, το κάνει αυτό αδύνατο», λέει ο CEO του Silent Circle, Mike Janke.
Η συμμαχία του Dark Alliance δεν κρυπτογραφεί μόνο το περιεχόμενο των μηνυμάτων, αλλά και τα metadata που φέρεται να αγαπά ιδιαιτέρως και να συλλέγει η NSA. Κρυπτογραφείται, τόσο ο αποστολέας, όσο και ο παραλήπτης αλλά και το θέμα του email.
Μιλώντας στο Mashable, ο Λέβισον δήλωσε τα εξής: «είναι καιρός να δημιουργήσουμε ένα νέο πρωτόκολλο email το οποίο είναι εκ των πραγμάτων ασφαλές, καθώς δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε πλέον το Ίντερνετ και τις κυβερνήσεις. Οπότε πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα το οποίο είναι ανθεκτικό σε τέτοιο είδους παρεμβολές».
Το Dark Mail θα ενσωματωθεί στις εφαρμογές ασφαλούς email της Silent Circle και θα προσφερθεί ως open source σύστημα, βασιζόμενο σε νέα αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο ΧΜΡΡ (Extensible Messaging and Presence Protocol) και το ασφαλές πρωτόκολλο SCIMP, που έχει αναπτύξει η Silent Circle. Η εταιρεία και ο Λέβισον θα βοηθήσουν και άλλους providers να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Dark Mail.
Ο Λέβισον και οι ιδρυτές της Silent Circle, Μάικ Τζάνκε και Τζον Κάλας, ανακοίνωσαν την δημιουργία του Dark Mail στη συνδιάσκεψη Inbox Love την Τετάρτη, στο campus της Microsoft στη Σίλικον Βάλεϊ. Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν σε μερικές εβδομάδες, ενώ ο κώδικας θα κυκλοφορήσει αρκετούς μήνες πριν την έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας (δεύτερο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τον Τζάνκε).
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ars Technica, η βασική πρόκληση είναι η εγκατάλειψη του παλαιού πρωτοκόλλου, SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) το οποίο χρησιμοποιείται σε σχεδόν κάθε email στο Ίντερνετ. «Αυτό το οποίο ξεφορτωνόμαστε είναι το SMTP. Μας αρέσει να το κοροϊδεύουμε, αλλά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους ήταν καλό σύστημα. Αντικαθιστούμε το μέσο μεταφοράς με ένα νέο μέσο μεταφοράς. Το email σχεδιάστηκε πριν από 40 χρόνια, όταν όλοι στο Ίντερνετ γνωρίζονταν μεταξύ τους και ήταν φίλοι» ανέφερε σχετικά ο Κάλας.
Το Dark Mail θα είναι διαθέσιμο ως add-on ή επιλογή σε υπάρχοντες παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (η Google, η Microsoft και η Yahoo θα μπορούσαν να το εισάγουν στα Gmail, Outlook και Yahoo Mail εάν το επιλέξουν).
Η υπηρεσία θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για να παρέχει πολλά εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας με τρόπο ο οποίος δεν θα γίνεται αντιληπτός από τον απλό χρήστη (όπως end-to-end κρυπτογράφηση και PFS- perfect forward secrecy).
Όπως δήλωσε ο Λέβισον στο Ars Technica, σύντομα θα ξεκινήσει στο Kickstarter μία καμπάνια για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης για τους σκοπούς της Dark Mail Alliance.
«Ξεκινάς με (αυξημένη) ασφάλεια, και όσοι θέλουν μείωσή της, μπορούν να την μειώσουν» ανέφερε ο Κάλας στη συνδιάσκεψη, προσθέτοντας ότι θέλει το Dark Mail να είναι «αρκετά εύκολο ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει και μια γιαγιά. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον όλοι όσοι χρησιμοποιούν σήμερα email θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα Dark Mail client».
 
ΠΗΓΗ: digitallife.gr | naftemporiki.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!