Σπουδαστής κατασκευάζει άφθαρτο δίσκο που διαρκεί μέχρι και 1 δισεκατομμύριο χρόνια [Video]

Σπουδαστής του University of Twente ισχυρίζεται πως έχει αναπτύξει ένα νέο οπτικό μέσο αποθήκευσης που δεν καταστρέφεται με τίποτα και έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 1 δισεκατομμύριο χρόνια!
Στην ουσία πρόκειται για έναν μεγάλο QR code δίσκο, όπου o κάθε QR κωδικός απελείται από μεμονωμένα QR pixels τα οποία χαράσσονται σε βολφράμιο και στη συνέχεια καλύπτονται από νιτρίδιο πυριτίου. Προκειμένου να διαπιστωθεί η διάρκεια ζωής του δίσκου, ο Jeroen de Vries "έψησε" το δίσκο σε ένα φούρνο 200+ βαθμών Κελσίου για μια ώρα.
Σύμφωνα με έρευνες, κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε 1 εκατομμύριο χρόνια ζωής σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και πράγματι τα δεδομένα είχαν παραμείνει αναλοίωτα. Στη συνέχεια ο δίσκος δοκιμάστηκε σε ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες και οι δοκιμές έδειξαν ότι μπορεί να αντέξει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο χρόνια.
Ένα αντίστοιχο υπερανθεκτικό μέσο αποθήκευσης δεδομένων έχει δημιουργήσει στο παρελθόν και η Hitachi με την εγγραφή των δεδομένων να πραγματοποιείται σε φύλλα χαλαζία.
 
 
techgear.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!