Είμαστε όλοι Αρειανοί !

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες η ζωή στη Γη προήλθε απ' τον Άρη. Μετεωρίτες ή εκρήξεις ηφαιστείων στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη έστειλαν στη Γη τα απαραίτητα στοιχεία για την δημιουργία της ζωής.
Από τις 25 του μήνα στη Φλωρεντία της Ιταλίας διεξάγεται το συνέδριο Goldschmidt 2013 με τη συμμετοχή κορυφαίων γεωλόγων.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωχημείας Στίβεν Μπένερ ένα συγκεκριμένο είδος ύλης που ήταν απαραίτητο για την αρχη της ζωής στη Γη υπάρχει μόνο στην επιφάνεια του Άρη, συναντάται μάλιστα ακόμη και σήμερα εκεί.
Ως απόδειξη ο Μπένερ θεωρεί την οξείδωση της μεταλλικής μορφής του μολυβδαινίου, που δρα ως καταλύτης στην ανάπτυξη οργανικών μορίων που μπορούν να δημιουργήσουν τις πρώτες μορφές ζωής.
«Μόνο όταν μολυβδαίνιο οξειδώνεται, σε μεγάλο βαθμό, είναι σε θέση να επηρεάσει τον σχηματισμό πρώιμης ζωής», είπε και τόνισε πως «αυτή η μορφή του μολυβδαινίου δεν θα μπορούσε να ήταν διαθέσιμη στη Γη όταν ξεκίνησαν να υπάρχουν οι πρώτες μορφές ζωής γιατί πριν από τρία δισεκατομμύρια χρόνια, η επιφάνεια της Γης είχε πολύ λίγο οξυγόνο, αλλά ο Άρης αρκετό».
Όπως επεσήμανε μάλιστα ο ίδιος το ανθρώπινο είδος είναι αρκετά τυχερό. Η μεταφορά του υλικού στη Γη ευνόησε τη δημιουργία της ζωής όπως τη γνωρίζουμε σήμερα σε έναν πλανήτη όπως η Γη, πολύ φιλικότερο απ' τον Άρη όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές.
 
πηγή : newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!