Ξανά στα πόδια τους τα άτομα με παράλυση

Ελπίδα για τα άτομα με παράλυση έδωσαν Ιάπωνες ερευνητές με την κατασκευή ενός νέου εξωσκελετικού συστήματος υποβοήθησης.


Το όνομα της εφεύρεσης είναι HAL (Hybrid Assisted Limb) και χρησιμοποιείται ήδη στην Ιαπωνία και βοηθά τους ασθενείς να περπατήσουν, να ανέβουν και να κατέβουν σκάλες, αλλά και να σηκώσουν βαριά αντικείμενα.

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες στην παρουσίαση του νέου εξωσκελετικού συστήματος κάθε φορά που ο χρήστης του θέλει να κινηθεί, ο εγκέφαλος στέλνει τα σήματα που λαμβάνει από τα νεύρα στους μύες μέσω των κινητικών νευρώνων και έτσι το μυοσκελετικό σύστημα κινείται.

Το HAL 5 έχει ύψος 1,6 μέτρα, βάρος 23 κιλά και έχει σχεδιαστεί για να στηρίζει και να επεκτείνει τις ικανότητες των χρηστών του. Μάλιστα, βοηθά τους χρήστες του να σηκώσουν πενταπλάσιο βάρος από αυτό που θα σήκωναν χωρίς βοήθεια.

Το HAL Πωλείται ήδη από 130 ιατρικούς οργανισμούς της Ιαπωνίας ενώ το γεγονός ότι εγκρίθηκαν σε μία χώρα της Ευρώπης ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση τους και στις υπόλοιπες.

Πηγή : www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!