Μπαλόνια θα δίνουν πρόσβαση στο Ίντερνετ σε 2 στους 3 χρήστες στην Γη;

Ένα ομολογουμένως τρελό σχέδιο θέτουν σε εφαρμογή μηχανικοί της Google. Το Project... Loon (από την λέξη loony, lunatic, ανισόρροπος) θα σηκώσει στα 20 χιλιόμετρα πάνω από την Γη μπαλόνια με διάμετρο 15μ και ύψος 20μ

, με σκοπό να παρέχει πρόσβαση στο Ίντερνετ με ταχύτητες δικτύου 3G σε μια έκταση 40 χιλιομέτρων για κάθε μπαλόνι στην Γη από κάτω του. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν υπάρχει ανάγκη για εναλλακτικές μεθόδους πρόσβασης στο Ίντερνετ, το Ίντερνετ δεν είναι προσβάσιμο για 2 στους 3 κατοίκους της Γης, όπως σημειώνουν οι τρελοί επιστήμονες.

Το πείραμα των τρελών επιστημόνων έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και 30 μπαλόνια πετάνε πάνω από την Νέα Ζηλανδία για να δώσουν πρόσβαση σε 50 πρόθυμους εθελοντές στην περιοχή Canterbury.

Τα ιντερνετικά μπαλόνια πετούν στην στρατόσφαιρα, ψηλότερα από τα αεροπλάνα, εκεί όπου οι άνεμοι διατηρούν την κατεύθυνση και την χαμηλή ταχύτητά τους (8 έως 16χλμ την ώρα) και σε κάθε επίπεδο αλλάζει η κατεύθυνση και η ένταση. Με ειδικούς αλγόριθμους, υπολογίζεται που πρέπει να κατευθυνθούν και πότε τα μπαλόνια και να τα κατευθύνει μετακινώντας σε υψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο της στρατόσφαιρας. Ακολουθώντας τον άνεμο, τα μπαλόνια του project Loon μπορούν να σχηματίσουν ένα μεγάλο δίκτυο επικοινωνιών που συνδέονται μεταξύ τους και τελικά με μια εταιρεία παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο και φυσικά με τους αιτούντες την πρόσβαση σε απομακρυσμένες ή απομονωμένες περιοχές, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξοπλιστεί με την απαιτούμενη κεραία. Τα μπαλόνια μπορούν να προσγειωθούν σε προκαθορισμένα σημεία ανά την Γη. Η αυτονομία τους εξασφαλίζεται από ηλιακά πάνελ και μπαταρίες που αποθηκεύουν την ενέργεια ώστε τα μπαλόνια να μπορούν να παρέχουν πρόσβαση και την νύχτα.

Δείτε το βίντεο για την λειτουργία του project Loon:

 
 
in.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!