Επιστήμονες λένε ότι μπορούν να προβλέψουν τη μέρα που θα... πεθάνουμε.

Eπιστήμονες στην Αγγλία, στο πανεπιστήμιο East Anglia, πραγματοποίησαν έρευνα και υποστηρίζουν ότι με μία εξέταση αίματος μπορεί να βρεθεί ποια μέρα θα έρθει το τέλος μας


Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και μέχρι στιγμής τα τεστ έχουν γίνει μόνο σε πουλιά με ικανοποιητικά αποτελέσματα πρόγνωσης.

Το σκεπτικό των βρετανών ερευνητών του πανεπιστημίου East Anglia, που έκαναν την μελέτη και τη δημοσίευσαν στο περιοδικό molecular ecology, είναι πως με το τεστ αίματος θα μπορούν να αναλύσουν το DNA του καθένα και να εντοπίσουν τον ρυθμό γήρανσης, άρα το πότε κάποιος θα γεράσει και κατά συνέπεια, κατά προσέγγιση να βρουν πότε θα πεθάνει. Μιλάμε πάντα για θάνατο από φυσικά αίτια.

«Ερευνήσαμε περαιτέρω, σε οποιαδήποτε ηλικία των πουλιών, κατά πόσο το μήκος των τελομερών (η άκρη των χρωμοσωμάτων) μπορεί να προβλέψει τον επικείμενο θάνατο και βρήκαμε ότι μικρά σε μήκος τελομερή και όσα μικραίνουν με γοργό ρυθμό, αποτελούν μια καλή ένδειξη ότι ένα πουλί θα πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο», είπε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Ντέιβιντ Ρίτσαρτσον.

Οι επιστήμονες τονίζουν επίσης ότι όσο πιο υγιής είναι κάποιος, τόσο καλύτερα και πιο μεγάλα τελομερή έχει. Πάντως το οι ερευνητές συμφωνούν ότι το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή και το έντονο σωματικό ή ψυχικό στρες μικραίνουν τα τελομερή (και άρα τη διάρκεια της ζωής).

Τώρα αν κάποιος θέλει πραγματικά να κάνει το τεστ, είναι ένα άλλο τεράστιο ζήτημα...

www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!