Μικροί Νέοι Κόσμοι στο μέγεθος της Γης γύρω από αστέρι

Οι ειδικοί που χειρίζονται τα επιστημονικά δεδομένα που επιστρέφουν στη Γη από το τηλεσκόπιο Κέπλερ της ΝΑΣΑ ανακοίνωσαν χθες πως το παρατηρητήριο μπόρεσε να ταυτοποιήσει τους πρώτους εξωπλανήτες που είναι παρόμοιοι με τη Γη σε μέγεθος.


Οι εξωπλανήτες αυτοί, ωστόσο, δεν βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη του πατρικού τους άστρου.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανακάλυψη από τον κυνηγό-τηλεσκόπιο της ΝΑΣΑ το τελευταίο δίμηνο. Η επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου εξωηλιακού πλανήτη που βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου-ήλιου.

Οι δύο πετρώδεις, στο μέγεθος της Γης, πλανήτες που ονομάστηκαν Κέπλερ-20e και Κέπλερ-20f, αντιπροσωπεύουν τα πρώτα ευρήματα του είδους τους και είναι οι μικρότεροι εξωπλανήτες που ανακαλύφθηκαν ποτέ.

Για την ανεύρεση παρόμοιων πλανητών κατασκευάστηκε το τηλεσκόπιο Κέπλερ. Οι δύο εξωπλανήτες δεν βρίσκονται στην κατοικίσιμη ζώνη του άστρου γιατί είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια του και από την πολύ υψηλή θερμοκρασία (αρκετών εκατοντάδων βαθμών) ούτε οι υδρατμοί δεν μπορούν να συγκρατηθούν γύρω τους ώστε να υπάρξει ατμόσφαιρα.

Οι δύο εξωπλανήτες βρίσκονται 1000 έτη φωτός μακριά, στο αστρικό σύστημα Κέπλερ-20 το οποίο βρίσκεται στον αστερισμό της Λύρας. Ο ήλιος τους έχει σε τροχιά γύρω του πέντε πλανήτες εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι μόλις μόλις ανακαλύφθηκαν.

Το εντυπωσιακό είναι το μικρό τους μέγεθος (ο Κέπλερ-20e είναι μικρότερος από την Αφροδίτη). Στόχος του τηλεσκοπίου Κέπλερ είναι να βρει πλανήτες στο μέγεθος της Γης που να βρίσκονται εντός της κατοικίσιμης ζώνης των άστρων και άρα να έχουν μία συγγενική με της Γης θερμοκρασία.

Με την πρόσφατη ανακάλυψη αποδεικνύεται ότι το τηλεσκόπιο μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά του και οι πιο σημαντικές ανακαλύψεις του επίκεινται. Από τότε που εκτοξεύθηκε το 2009, το τηλεσκόπιο ανακάλυψε πάνω από 2000 'υποψήφιους πλανήτες' και τον περασμένιο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε πως 68 από αυτούς μοιάζουν να έχουν το μέγεθος της Γης.
- www.enet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!