Σούπερ ιός των υπολογιστών «αντικαθιστά» τον Τζέιμς Μποντ

Ένα νέο ιδιαίτερα πολύπλοκο κακόβουλο λογισμικό (που αποκαλείται Flame) ανακάλυψαν οι ερευνητές της ρωσικής φίρμας Kaspersky Labs, σε συνεργασία με υπηρεσία του ΟΗΕ, και μάλιστα αποδίδουν τη δημιουργία του σε μυστικές υπηρεσίες κάποιας χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, η Kaspersky Labs θεωρεί ότι το Flame λειτουργεί ήδη από τον Αύγουστο του 2012 και φέρεται να έχει χτυπήσει πάνω από 600 στόχους σε Ιράν, Ισραήλ, Σουδάν, Συρία, Λίβανο, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Οι μολυσμένοι υπολογιστές άνηκαν σε κυβερνητικές υπηρεσιες, ακαδημαϊκά ινστιτούτα αλλά και επιχειρήσεις.

Οι ερευνητές που ανακάλυψαν τον νέο ιό υποστηρίζουν ότι είναι μία από τις πιο πολύπλοκες απειλές στην ασφάλεια υπολογιστών που έχουν δει. Κι αυτό γιατί ο Flame δεν προξενεί ζημιά, αλλά δουλεύει σιωπηλά στο παρασκήνιο, συλλέγοντας ευαίσθητα δεδομένα. Καταγράφει την διαδικτυακή κίνηση, αποθηκεύει στιγμιότυπα της οθόνης, συλλέγει ηχητικές συνομιλίες και πολλά άλλα. Στη συνέχεια μέσω ενός περίπλοκου δικτύου στέλνει όλα αυτά τα δεδομένα πίσω στους δημιουργούς του. Λόγω αυτής της πολυσχιδούς λειτουργικότητάς του, οι ερευνητές τον παρομοιάζουν με «βιομηχανική σκούπα».

Ο ιός έχει μέγεθος 20ΜΒ και είναι 20 φορές μεγαλύτερος από τον διάσημο ιό Stuxnet. Λόγω του μεγέθους του, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν πολύ καιρό για να καταλάβουν πως λειτουργεί. Τονίζουν όμως ότι «ο Flame δεν έχει φτιαχτεί για να κλέψει λεφτά από τραπεζικούς λογαριασμούς. Είναι πολύ διαφορετικός από τα συνηθισμένα κακόβουλα λογισμικά». Γι' αυτό το λόγο, υποστηρίζουν δεν μπορεί να είναι προϊόν χακτιβιστών (π.χ. Anonymous) ή κυβερνοεγκληματιών αλλά κυβερνητικών υπηρεσιών.

iefhmerida.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!