«Μέχρι το 2017, τα smartphones θα ελέγχονται με τη σκέψη»

Εδώ και μια πενταετία, η IBM έχει καταφέρνει να προβλέπει  επακριβώς ποιες τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα έφερνε η κάθε χρονιά.

Φέτος η εταιρεία κάνει μια πιο τρανταχτή πρόβλεψη δηλώνοντας ότι μέχρι το 2017, η τεχνολογία ανάγνωσης των εγκεφαλικών κυμάτων θα έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε φορώντας ένα είδος καπέλου στο κεφάλι θα είναι εφικτό η σκέψη μας να διαβάζεται και να στέλνεται ως εντολή σε κάθε smartphone.

Η IBM κάνει ωστόσο και μερικές ακόμα αρκετά τολμηρές προβλέψεις, όπως ότι θα υπάρξουν σπίτια τα οποία θα τροφοδοτούνται με ενέργεια που θα παράγουν οι ίδιοι οι κάτοικοι ή ακόμα και βιομετρικά προφίλ τα οποία θα αντικαθιστούν τα passwords.

Μπορεί κάποια από αυτά να ακούγονται ουτοπικά ή τρελά, ωστόσο η εταιρεία έχει παράδοση σε τέτοιου είδους προβλέψεις. Άλλωστε, είχαν προβλέψει τη διαδικτυακή απομακρυσμένη υγειονομική περίθαλψη, ενώ το 2008 είχε προβλέψει την αναγνώριση φωνής και λόγου καθώς και εξελιγμένη φωνητική τεχνολογία, η οποία θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και να «μάθει» από την εισαγωγή δεδομένων του χρήστη.

bloggmasters.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!