Τα Windows 8 τα βάζουν με τους χάκερ

Με τον cross-computer συγχρονισμό κωδικών στα Windows 8, η Microsoft προσπαθεί να παρακάμψει αυτό που ο χάκερ Kevin Mitnick χαρακτήρισε ως το πιο αδύναμο σημείο ασφαλείας του υπολογιστή, τον ίδιο τον χρήστη.

Μετά την είσοδο σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα Live ID - ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 8 - θα είναι σε θέση κανείς να αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης που δημιουργεί και μετά να τους συγχρονίζει σε όλες τις άλλες «αξιόπιστες» μηχανές με Windows 8. Δεδομένου ότι το Live ID θα αποτελεί και τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης που θα πρέπει κανείς να θυμάται, οι υπόλοιποι κωδικοί θα μπορούν να είναι τεράστιοι και περίπλοκοι, αφού δεν θα είναι αναγκαία, με το σύστημα έτσι όπως το προτείνει η εταιρεία, η απομνημόνευσή τους.

Η λειτουργία αυτή δεν είναι κάτι το καινούργιο, μιας και παρόμοιες υπηρεσίες προσέφεραν και οι εφαρμογές 1Password και LastPass, οι οποίες χρησιμοποιούν ένα κύριο κωδικό πρόσβασης για να συγχρονίσουν τα στοιχεία σύνδεσης σε διάφορες συσκευές. Το θέμα εντοπίζεται, όταν ένας χρήστης, χρησιμοποιεί κάποια ταμπλέτα ή smartphone που δεν τρέχει λειτουργικό Windows, οπότε και δεν θα είναι και ιδιαίτερα χρήσιμη η νέα λειτουργία των Windows 8 και αναγκαστικά θα πρέπει να στραφεί σε κάποια cross-platform λύση.

Η Microsoft προχωράει το ζήτημα της ασφάλειας και ένα βήμα παραπέρα και για τους επιχειρηματικούς χρήστες, βοηθώντας στην απλοποίηση των απαιτήσεων σε hardware των public/private key encryption. Τα Windows 8 θα διευκολύνουν την αποθήκευση των private keys σε Trusted Platform Module, που υπάρχουν ήδη σε πολλούς υπολογιστές, αποφεύγοντας έτσι την ύπαρξη πολλών διαφορετικών smartcards. Κάτι που θα σήμαινε πολλά για τον επιχειρηματικό κόσμο, μιας και θα μείωνε τις κάρτες που θα έπρεπε να κουβαλάνε μαζί τους.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!