Ανατρέπεται η Φυσική!

Η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία των μαθηματικών, αυτήν που τη γνωρίζουν ακόμη και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τα μαθηματικά, είναι η περίφημη E=MC2 του Einstein.

Σήμερα όμως, ο μεγάλος φυσικός, είναι πολύ πιθανόν να στριφογυρίζει στο τάφο του. Η εξίσωσή του, μπορεί και να είναι λάθος!

Ο λόγος είναι ότι οι επιστήμονες του κέντρου CERN πιστεύουν πως ανακάλυψαν σωματίδια νετρίνο, που ταξιδεύουν πιο γρήγορα και από το φως.

Σύμφωνα όμως με την ειδική θεωρία της σχετικότητας του Einstein, και την διάσημη εξίσωσή του, τίποτα δεν μπορεί να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτήν του φωτός.

Στο περιοδικό Wired, ο Adrian Cho δεν μασάει τα λόγια του: «Αν είναι αλήθεια, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στη φυσική των τελευταίων 50 χρόνων».

Τώρα, το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι επιστήμονες όντως ανακάλυψαν κάτι που κινείται πιο γρήγορα από το φως, ή παραπλανήθηκαν από κάποιο άγνωστο συστημικό σφάλμα στο πείραμά τους, που μειώνει τεχνητά την αίσθηση του χρόνου.

Όπως λέει ο σωματιδιακός φυσικός Chang Kee Jung, του Stony Brook University της Νέας Υόρκης, «Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται περί σφάλματος. Στοιχηματίζω και το σπίτι μου…».

Η ανακάλυψη, αν ισχύει,  είναι απόλυτα ανατρεπτική για την επιστήμη, αφού η σύγχρονη φυσική βασίζεται στο ότι η ταχύτητα του φωτός είναι και το απόλυτο κοσμικό όριο ταχύτητας στο σύμπαν.

Όπως είπε και ο εκπρόσωπος του CERN, «η αίσθηση που έχουμε είναι ότι πρόκειται για κάτι εξωπραγματικό, και που δεν μπορεί να είναι αληθινό…».

Το εργαστήριο  Fermilab στο Σικάγο, ανακοίνωσε με τη σειρά του, πως προχωρά σε άμεση δική του πειραματική έρευνα, προκειμένου να επαληθευτούν ή όχι τα συνταρακτικά ευρήματα του CERN.

S.A. από Wired, BBC

πηγή: NewsKosmos.Com/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!