Γεννήθηκε παιδί που θα ζήσει μέχρι τα 150

Ενώ σε 20 χρόνια θα έχει δει το φως της ζωής κι ο άνθρωπος που θα ζήσει μία…. Χιλιετία!

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε βρετανός γιατρός, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του θανάτου και θα ζήσει μέχρι τα 150 του χρόνια, έχει, ήδη, γεννηθεί.

Η συνταρακτική αυτή ανακοίνωση, που έφερε τα πάνω κάτω στους ιατρικούς κύκλους, έγινε από τον άγγλο γεροντολόγο Όντρεϋ Ντε Γκρέυ, επικεφαλής ενός επιστημονικού Ιδρύματος που ειδικεύεται στην έρευνα για τη μακροζωία. Ο Δρ.Γκρέυ μάλιστα προχώρησε κι άλλο στις δηλώσεις του αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους δημοσιογράφους:

« Πριν το παιδί αυτό συμπληρώσει τα 20 του χρόνια, θα έχει έρθει στη ζωή και ο άνθρωπος που θα ζήσει μία χιλιετηρίδα», είπε ο Δρ. Γκρέυ λίγο πριν πραγματοποιήσει διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Βρετανίας και συμπλήρωσε:          

 « Εχουμε 50% πιθανότητες να καταφέρουμε να ελέγξουμε ιατρικά τη γήρανση σε ένα πολύ αποφασιστικό επίπεδο, μέσα στα επόμενα 25 χρόνια».

Ο δόκτωρ Γκρέυ εκτιμά ότι ο θεράπων - γιατρός του μέλλοντος θα παρεμβαίνει με απλές ιατρικές πράξεις για να «συντηρεί» τον οργανισμό, αλλά και να αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή.  Με συχνές επισκέψεις … συντήρησης στο γιατρό, που θα περιλαμβάνουν γονιδιακές και βλαστοκυτταρικές θεραπείες, ο ασθενής από την άλλη, θα πετυχαίνει να διατηρεί τον οργανισμό του σε καλή φόρμα και παράλληλα θα κερδίζει το ζητούμενο : περισσότερα και πιο ποιοτικά χρόνια ζωής.

Ο βρετανός επιστήμονας περιγράφει τη γήρανση ως μια μακροχρόνια συσσώρευση μοριακών και κυτταρικών βλαβών σε ολόκληρο το ανθρώπινο  σώμα:                      

«Η ιδέα είναι να εφαρμόσει κανείς προληπτική γηριατρική, κατά την οποία θα μπορούμε κατά διαστήματα να επιδιορθώνουμε τη μοριακή και κυτταρική ζημιά, πριν φτάνει στο απροχώρητο και πριν εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση»

Η αύξηση του προσδόκιμου της ζωής ( αύξηση των ορίων ηλικίας ) είναι το μεγάλο ζητούμενο, αλλά και πρόκληση για την επιστήμη.  Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά.  Οι ολοένα και αυξανόμενες επιτυχίες της ιατρικής επιστήμης στην κατεύθυνση της θεραπείας ασθενειών έχουν αυξήσει ετησίως και κατά μέσο όρο τα όρια ηλικίας, σε τουλάχιστον 3 μήνες και έτσι τώρα οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχουν πολλοί εκατονταετείς άνθρωποι  σε ολόκληρο τον πλανήτη, έως το έτος 2030.

Στις μέρες μας, ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος ήταν Ιάπωνας και έζησε μέχρι την ηλικία των 122 ετών, ενώ, μόνο το 2010 περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι κατόρθωσαν να συμπληρώσουν έναν ολόκληρο αιώνα ζωής.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, για την επέκταση της μακροζωίας είναι η παγκόσμια αύξηση της παχυσαρκίας, αλλά και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

iatropedia.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!