«Ετσι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι...»

Η αιτία αφανισμού των δεινοσαύρων αποτελεί εδώ και αιώνες ένα άλυτο μυστήριο για τους επιστήμονες. Οι θεωρίες που κατά καιρούς διατυπώνονται, είναι πολλές, με επικρατέστερη εκείνη της πτώσης αστεροειδούς.

  Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν στην πιθανότητα, οι δεινόσαυροι να χάθηκαν όταν ένας τεράστιος μετεωρίτης συγκρούστηκε με τη Γη κοντά στις ακτές του Μεξικού στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.  

  Το βασικό επιχείρημα όσων διαφωνούν με την εξήγηση αυτή, είναι η απουσία απολιθωμάτων δεινοσαύρων για μια περίοδο τριών εκατομμυρίων ετών, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι οι δεινόσαυροι είχαν ήδη εξαφανσιτεί όταν «χτύπησε» ο μετεωρίτης.

Το νέο εύρυμα που καλύπτει το χρονικό κενό 3 εκατ. ετών!

  Ενα νέο εύρυμα, που εντοπίστηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου Γέιλ, είναι ίσως η απάντηση στην πολύχρονη επιστημονική διαμάχη. Πρόκειται για το απολίθωμα ενός κεράτου μήκους 45 εκατοστών που ανήκε σε έναν από τους τελευταίους δεινοσαύρους στη Γη.

  Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο απολίθωμα ξεχωριστό, είναι το σημείο ανίχνευσής του. Μόλις 13 εκατοστά κάτω από το στρώμα ιζημάτων που σηματοδοτεί το Κρητιδικό – Τριτογενές Οριο, είναι ακριβώς η χρονική περίοδος κατά την οποία εκτιμάται ότι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι.

  Τι δείχνει λοιπόν το νέο εύρυμα; Ότι ένα ξαφνικό γεγονός, έσβησε με βίαιο τρόπο τους δεινόσαυρους από τον χάρτη της Γης! Η εξαφάνισή τους δεν έγινε σταδιακά, δεν διήρκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά όλα τελείωσαν από τη μια στιγμή στην άλλη! Η ανακάλυψη του απολιθώματος, καλύπτει το χρονικό κενό των 3 εκατ. ετών, συνεπώς καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα όσων διαφωνούσαν με την πιθανότερη εκδοχή: οι δεινόσαυροι αφανίστηκαν από πτώση μετεωρίτη!

pyles.tv


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!