Αν έπεφτε αστεροειδής στην Γη

Υπάρχουν και κάποια καλά νέα για την Ελλάδα, μιας και οι χώρες που θα κινδυνέψουν περισσότερο εάν πέσει κάποιος αστεροειδής στον πλανήτη μας είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βρετανία. Επιστήμονες δημιούργησαν έναν κατάλογο για πρώτη φόρα με τις χώρες οι οποίες θα πληγούν σε τέτοιο βαθμό ώστε θα είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν πλήρως. Οι πλέον ανεπτυγμένες χώρες είναι αυτές που συμπληρώνουν τον χάρτη, ο λόγος ύπαρξης της Κίνας είναι ο μαζικός αριθμός νεκρών που θα είχε. Όμως ακόμα και μικρότερες χώρες όπως η Σουηδία θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, κυρίως λόγω της υποδομής της. Μερικές μάλιστα κατέχουν μία θέση και στις δύο κατηγορίες.

Συγκεντρωτικά οι χώρες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λόγω όγκου πληθυσμού είναι οι ΗΠΑ, Κίνα, Ινδοκίνα, Ινδία και Ιαπωνία. Ενώ οι χώρες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λόγω υποδομής είναι ο Καναδάς, ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία και Σουηδία.

Η κινδυνολογία για τις επιπτώσεις που θα είχε μία πιθανή πρόσκρουση ξεκίνησε με αφορμή το πέρασμα ενός μετεωρίτη μεγέθους όσο ένα μικρό σπίτι σε απόσταση 7500 μιλίων από τη Γη τη περασμένη Δευτέρα. Μία μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι αρχικά οι επιστήμονες θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποιο διαστημικό σκουπίδι και μόνο όταν πλησίασε αρκετά συνειδητοποίησαν το λάθος τους.

Η απειλή του να χτυπηθεί η Γη από έναν αστεροειδή έχει αρχίσει και θεωρείται ως η πιο σοβαρή φυσική αιτία που θα μπορούσε να αφανίσει την ανθρωπότητα από το χάρτη. Για να κατανοήσουμε τα μεγέθη για να καταστραφεί όλη η πανίδα και η χλωρίδα από τη Γη θα χρειαζόταν ένας αστεροειδής 12 χιλιομέτρων, όμως ακόμα και ένας με διάμετρο 50 μέτρων θα ήταν αρκετός να προκαλέσει καταστροφές σε μία περιοχή κατά μήκος μίας νοητής γραμμής 188 χιλιομέτρων.

trelokouneli.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!