Δορυφόρος μετρά το αλάτι της Γης!

Ένας νέος δορυφόρος τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη την Παρασκευή στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να καταγραφεί η ποσότητα του άλατος στους ωκεανούς, κάτι που επιστήμονες ελπίζουν ότι θα ρίξει φως σε ερωτήματα σχετικά με το κλίμα.

Η αποστολή του Aquarius, στην οποία συμμετέχουν από κοινού η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) κι ερευνητές από την Αργεντινή, αναμένεται να εισφέρει πληροφόρηση σχετικά με την κυκλική κίνηση του νερού σε παγκόσμιο επίπεδο και την κυκλοφορία του στους ωκεανούς. Θα παρακολουθείται πώς το γλυκό νερό που ρέει στους ωκεανούς εξατμίζεται ξανά στην ατμόσφαιρα και πώς επηρεάζει το παγκόσμιο κλίμα.

Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από την Αεροπορική Βάση Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια με έναν πύραυλο Delta II.

Η τριετής αποστολή του δορυφόρου, ο οποίος τέθηκε σε τροχιά 660 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της γης, θα περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση ανά μήνα των ποσοτήτων άλατος στους ωκεανούς ώστε να καταγράφονται οι μεταβολές από μήνα σε μήνα και μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Τα όργανα που διαθέτει ο δορυφόρος είναι τόσο ευαίσθητα που επιστήμονες συνέκριναν την αποστολή με την μέτρηση μιας χούφτας αλατιού που τοποθετείται σε ένα 4λιτρο δοχείο νερού.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!