Κι όμως οι Έλληνες επιστήμονες μπορούν επιτυχίες και μέσα στην κρίση.

Η ομάδα του ΕΜΠ παρουσίασε όχημα που διανύει 3.492 χλμ. με ένα λίτρο καυσίμου!

Τρομερή επίδοση η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο φετινό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell!

Ήταν αναμενόμενο. Η ομάδα «Προμηθέας» του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας μας συμμετείχε για 3η -και φαρμακερή- χρονιά φέτος στον ευρωπαϊκό οικο-μαραθώνιο που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Shell στην πίστα του Λάουσιτς, στην πρώην ανατολική Γερμανία. Η φετινή χρονιά επιφύλασσε ρεκόρ που ζηλεύαμε όλοι τις προηγούμενες χρονιές, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των ομάδων από το εξωτερικό.

Το όχημα «Πυρφόρος» κατάφερε να διανύσει 360 χλμ. με μια kwh ηλεκτρικής ενέργειας, που ισοδυναμεί με 3.492 χλμ. με ένα λίτρο καυσίμου. Η επίδοση αυτή χάρισε στα παιδιά του ΕΜΠ την 7η θέση στην κατηγορία των «Plug-in» πρωτοτύπων, καθώς και το πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου. Αναλυτικά οι προσπάθειες της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 26/5/2011: 316 χλμ./kwh ή 3065 χλμ./λτ.
Παρασκευή 27/5/2011: 349 χλμ./kwh ή 3385 χλμ./λτ.
Σάββατο 28/5/2011: 360 χλμ./kwh ή 3492 χλμ./λτ.

Σημειώνουμε ότι το σασί του «Πυρφόρου» ήταν και φέτος δανεισμένο από προηγούμενη κατασκευή του 2ου Γυμνασίου της Χίου. Η ομάδα «Προμηθέας» αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Ο «Πυρφόρος» είναι το ερευνητικό ηλεκτρικό όχημα που αναπτύχθηκε από την ομάδα στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος του ιδρύματος.

Στον αγώνα συμμετείχε και το Πολυτεχνείο Κρήτης (κατηγορία Urban Concept), που κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά το σημαντικότατο Βραβείο Ασφάλειας. Στην κατηγορία αυτή τα οχήματα μοιάζουν όλο και περισσότερο με τα καθημερινά μας αυτοκίνητα, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτή η διάκριση. Η επίδοση των 45 χλμ./kWh μεταφράζεται σε 430 χλμ./λτ. καυσίμου και τους κατατάσσει 8ους στην κατηγορία τους. Τέλος, το ΣΕΚ Αιγάλεω σημείωσε επίδοση 434 χλμ./λτ., καταλαμβάνοντας την 38η θέση των πρωτοτύπων.

 24ωρο


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!