Πλωτές πόλεις - νησιά για το μέλλον!

Σύμφωνα με τις λιγότερο ανησυχητικές προβλέψεις της GIEC (ομάδα διακυβερνητικής διάσκεψης για την εξέλιξη του κλίματος), το επίπεδο των ωκεανών θα αυξηθεί 20 έως 90 εκατοστά κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα με ένα status quo κατά 50 εκ. (έναντι 10 εκατοστά τον 20ο αιώνα) .

Ως λύση σε αυτό το ανησυχητικό πρόβλημα ο αρχιτέκτονας Vincent Callebaut κατέληξε σε αυτό το "θαύμα". Αποκάλεσε το έργο αυτό «Lilypad", αλλά αυτό αρχιτεκτονικό θαύμα καλείται επίσης ως «Πλωτή Ecopolis για τους πρόσφυγες του κλίματος ». Η ιδέα της Lilypad είναι να δημιουργήσει μια σειρά από κυμαινόμενα αυτάρκης ωκεάνια νησιά - οικολογικές πόλεις.

Κάθε ένας θα είναι σε θέση να στεγάσει 50.000 κατοίκους και θα υποστηρίξει μια μεγάλη βιοποικιλότητα. Οι πισίνες που βρίσκονται στα κέντρα τους θα συγκεντρώνουν και θα φίλτράρουν νερό για χρήση επί του νησιού. Ο Vincent Callebaut ελπίζει ότι η Lilypad θα γίνει πραγματικότητα κοντά στο έτος 2100.

http://xsefoto.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!