Εσείς μιλάτε και το κινητό... φορτίζει!

Όσο πιο δυνατά θα μιλάτε στο κινητό, τόσο πιο γρήγορα θα φορτίζει! Οι κορεάτες επιστήμονες μάλλον "βαρέθηκαν" τους κλασικούς φορτιστές και σκέφτηκαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα τη τεχνολογία...

Κορεάτες επιστήμονες κατασκεύασαν μια συσκευή, η οποία προβλέπεται να γίνει ανάρπαστη. Η συσκευή αυτή, μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρισμό, κι έτσι η επαναφόρτισή της γίνεται απλώς με την φωνή του χρήστη.Η δυνατή ομιλία μάλιστα καθιστά πιο γρήγορη τη φόρτιση, δίνοντας έτσι ένα μπόνους στους πολυλογάδες και φωνακλάδες έναντι των λιγομίλητων!

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Σουνγκιουνγουάν της Σεούλ, με επικεφαλής τον δρα Σανγκ-Γου Κιμ, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", ανέφεραν ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα φορητά MP3 (πχ iPod), αρκεί να... τραγουδάει κανείς την ώρα που ακούει μουσική.

Πώς λειτουργεί όμως αυτή η συσκευή;

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί νήματα από οξείδιο του ψευδαργύρου, που βρίσκονται ανάμεσα δύο ηλεκτρόδια. Μια μικροσκοπική επιφάνεια, που βρίσκεται από πάνω, απορροφά τους ήχους και δονείται ανάλογα με τα ηχητικά κύματα που δέχεται, προκαλώντας τη συμπίεση των συρμάτων του οξειδίου του ψευδαργύρου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τελικά ηλεκτρικό ρεύμα, που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Όπως τα ηχεία μετατρέπουν τα ηλεκτρικά σήματα σε ήχους, έτσι και η νέα τεχνολογία αντιστρέφει τη διαδικασία, μετατρέποντας τους ήχους σε πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κατασκευή αυτής της συσκευής δεν έχει ολοκληρωθεί, όμως οι αισιόδοξοι Κορεάτες επιστήμονες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να βελτιώσουν κι άλλο την τεχνολογία, αυξάνοντας το παραγόμενο ρεύμα.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!