Άλλη μία μήνυση για το Facebook

Για χρήση ονομάτων και φωτογραφιών δίχως συγκατάθεση

Το facebook βρέθηκε αντιμέτωπο με άλλη μία μήνυση, που αυτή τη φορά ήρθε από τον Τζάστιν Νάστρο, μέσω του πατέρα του Φρανκ Νέστρο. Ο τελευταίος μήνυσε την εταιρεία για το ότι δεν πήρε την άδεια από κάποιο γονέα ή κηδεμόνα προτού επιτρέψει σε ανήλικα μέλη του να κάνουν χρήση του κουμπιού «Like» (μ' αρέσει) σε προϊόντα και μάρκες.

Η μήνυση ζητά να παρθούν μέτρα για όλη το πλήθος των ανήλικων χρηστών του κοινωνικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, των οποίων τα ονόματα και οι επιλογές του «like» χρησιμοποιήθηκαν στη ροή του facebook ή σε οποιαδήποτε διαφήμιση την οποία διαχειρίζεται η εταιρεία, χωρίς την συγκατάθεση των γονέων ή κάποιου κηδεμόνα. Η εν λόγω μήνυση κατατέθηκε χθες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Το facebook άρχισε τις λεγόμενες διαφημίσεις κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες εκθέτουν τα ονόματα ή την επιλογή του «like» σε φίλους των χρηστών του συγκεκριμένου δικτύου, κάθε φορά που ο εκάστοτε δημοσιεύει πρακτικά την προτίμηση του πατώντας στις διαφημίσεις το «like», από το Νοέμβριο του 2007, σύμφωνα με τη μήνυση. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος χρήστης επιλέγει να δηλώσει συμμετοχή σε κάποια εκδήλωση μέσω της διαφήμισης αυτής .

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα οι χρήστες μπορούν να διασφαλίσουν τη προστασία των προσωπικών δεδομένων τους με το να περιορίσουν στο ποιος θα έχει πρόσβαση στο προφίλ τους, όμως δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός για να προστατευτούν και από τη μη εμφάνιση τους όταν επιθυμήσουν να κάνουν «like» σε κάποια σελίδα.

Η μήνυση επικαλείται το νόμο του αστικού δικαίου της Νέας Υόρκης που απαγορεύει να τη χρήση του οποιοδήποτε για διαφημιστικό σκοπό, χωρίς τη συναίνεση του ίδιου. Η οικογένεια Νέστρο, αποζητά αποζημίωση από το facebook μιας και χρησιμοποιήθηκαν τα ονόματά τους και φωτογραφίες του για διαφημιστική χρήση από αυτό, δίχως τη συγκατάθεσή τους.

Ο εκπρόσωπος της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ κάποιο παράπονο από κανέναν, οπότε δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις.

www.newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!