Εξερευνώντας το εσωτερικό ενός ηφαιστείου…

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι επιστήμονες κατάφεραν να κατέβουν μέσα στο μάγμα ενός ηφαιστείου.


Οι απίστευτες εικόνες που ακολουθούν, δείχνουν ένα επιστήμονα ο οποίος κατάφερε να κατέβει στα 650 πόδια, στην καρδιά του ηφαιστείου της Ισλανδίας, Thrihnukagigur.

 

Γνωστό και ως το «κοιμώμενο ηφαίστειο», επειδή θα μπορούσε να «ξυπνήσει» ανά πάσα στιγμή, το Thrihnukagigur, ίσως ευθύνεται για τη δημιουργία του νησιού του Ατλαντικού, όταν εξερράγη πριν 3000 χρόνια.
50 χρόνια μετά την πρώτη πτήση του ανθρώπου στο διάστημα, η ανθρωπότητα μπορεί να υπερηφανεύεται πλέον πως κατάφερε να εξερευνήσει και τον μόνο ασφαλές θάλαμο μάγματος.

Ο ερευνητής ηφαιστείων, δρ. Freysteinn Sigmundsson, του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας, πραγματοποίησε την πιο πρωτοποριακή εκστρατεία, προκειμένου να «χτισει» τη δουλειά του, στο πιο ...περιβόητο ηφαίστειο της Ισλανδίας, το Eyjafjallajokull.

Τον περασμένο Μάρτη, το Eyjafjallajokull προκάλεσε παγκόσμιο χάος, αφού με την έκρηξή του, αεροπλάνα αναγκάστηκαν να μην πετάνε πάνω από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης, ενώ άφησε και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην απόγνωση.

O dr. . Freysteinn Sigmundsson, περιέγραψε την αίσθηση ου είχε, όντας ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να παρατηρήσει σε ένα θάλαμο μάγματος από το εσωτερικό του:

«Ένιωσα πολύ μικρός σε σχέση με τις δυνάμεις της φύσης. Με κατέτρεχε βαθιά συγκίνηση, παρατηρώντας την ηρεμία στο εσωτερικό του ηφαιστείου. Σαν επιστήμονας, ένιωσα το προνόμιο του να μπορώ να βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια το εσωτερικό ενός ενεργού ηφαιστείου».

Η αποστολή αποτελούταν από δύο επιστήμονες, 15 άνδρες προσωπικό υποστήριξης, το οποίο αποτελούταν από ειδικούς σε θέματα ορειβασίας, ένα φωτογράφο που θα αποθανάτιζε την ιστορική στιγμή και μια ομάδα που τη μαγνητοσκόπησε.

www.newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!