30 χρόνια μετά τον πρώτο φορητό υπολογιστή!

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν γενέθλια, αφού κλείνουν την Δευτέρα, (04.04) τα 30 τους χρόνια! Ο "Osborne 1" "γεννήθηκε" στο San Fransisco της California και "πατέρας" του ήταν ο Adam Osborne.

Ο Adam Osborne, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων, άρχισε να καταπιάνεται με αυτό που πραγματικά τον ευχαριστούσε και τον έκανε δημιουργικό: την τεχνολογία. Μάλιστα, για αρκετούς μήνες η εταιρία στην οποία εργαζόταν αναπτύχθηκε μεραγδαίο ρυθμό. Όμως η κακή διαχείριση της την οδήγησε στηχρεοκοπία1,5 χρόνο μετά.Το δημιούργημα του Osborne, έναςφορητός υπολογιστής, είχε μία πολύ μικρή, αλλά καλή για τα δεδομένα της εποχής, οθόνη, drives δίσκων και ένα ευμεγέθες πληκτρολόγιο. Μπορεί ο υπολογιστής αυτός σε σύγκριση με τους σημερινούς υπολογιστές, τα i-padκαι τα smartphones να ήταν πολύ"πίσω", όμως εκείνη την εποχή αποτελούσε μια πρωτοπορία. Μάλιστα, έθεσαν τον πήχη για τα μεταγενέστερα Kaypro και το πρώτο laptop Compaq.

Το γεγονός ότι ο καθένας, εάν το επιθυμούσε και του επιτρεπόταν οικονομικά, μπορούσε να έχει ένανφορητό υπολογιστή αποτελούσε γεγονός στην μέχρι τότε τεχνολογική εξέλιξη και προέβλεπε το μέλλονστον τομέα αυτόν...

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!