Το «Color» έρχεται να «χτυπήσει» το Facebook

Ο Μπιλ Ενγκουγιέν πρώην διευθυντικό στέλεχος της Apple ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, με την ονομασία Color με στόχο να χτυπήσει το Facebook και ταυτόχρονα να επεκτείνει την ιδέα του Twitter σε νέους χώρους, ιδίως στην αυτόματη ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο.

Η ιδιαιτερότητα του, υπό δημιουργία, δικτύου είναι ότι θα πηγαίνει πέρα από τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θα βασίζεται στην κινητή τηλεφωνία.

Το Color, προς το παρόν, είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone και Android, η οποία επιτρέπει στους χρήστες που βρίσκονται σε κοντινή περιοχή, να βγάζουν και να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα, ταυτόχρονα, σε πολλαπλά κινητά τηλέφωνα και σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, ο ένας θα μπορεί να βλέπει άμεσα τις φωτογραφίες ή τα βίντεο του άλλου, για παράδειγμα σε μια εκδήλωση (π.χ. συναυλία), εκμεταλλευόμενος την καλύτερη δυνατή οπτική γωνία που μπορεί να έχει κάποιος άλλος συνδεδεμένος χρήστης.

Καθώς η ανταλλαγή βίντεο και φωτογραφιών αποτελεί μια από τις δημοφιλείς δραστηριότητες στο Facebook, οι δημιουργοί της νέας κοινωνικής κοινότητας του Color ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό είδος ενός συνεχώς εν κινήσει δικτύου, απομακρύνοντας όλο και περισσότερο τους ανθρώπους από τη σχέση τους με τον κομπιούτερ τους.

Αντίθετα με το Facebook, που δημιουργεί ένα κολοσσιαίο δίκτυο απομακρυσμένων μεταξύ τους φίλων και συγγενών, στόχος του Color είναι να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα μεταδίδει ξανά το χαμένο αίσθημα μιας μικρής επαρχιακής πόλης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να πλησιάσουν αυτούς που γεωγραφικά βρίσκονται πιο κοντά τους και να μοιραστούν μαζί τους ψηφιακό υλικό.

Το Color είναι μια δωρεάν υπηρεσία που δεν απαιτεί ονόματα χρήστη και κωδικούς, ούτε συλλέγει προσωπικά δεδομένα, όμως ο Ενγκογιέν ελπίζει να «γεννήσει» έσοδα μέσω διαφημίσεων και άλλων υπηρεσιών μάρκετινγκ που θα πουλάει σε εταιρίες.

Πηγη:newsbeast


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!