“Ο ήχος του Παραδείσου” ψάχνει την σκοτεινή ενέργεια

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για να ανακαλύψουν τη σκοτεινή ενέργεια του Σύμπαντος παρουσίασαν την Παρασκευή (25/3) Κινέζοι επιστήμονες.

Το σχέδιο αυτό που ονομάστηκε Tianlai ή αλλιώς "Ο ήχος του παραδείσου", σκοπεύει να ακούσει τις εκπομπές ραδίου από τα βάθη του διαστήματος προκειμένου να ανακαλυφθεί η φύση της σκοτεινής ενέργειας.Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν ένα ραδιοτηλεσκόπιο για να χαρτογραφήσουν το ουδέτερο υδρογόνιο, που εκπέμπει ή απορροφά ραδιοκύματα σε ένα μήκος κύματος 21 εκατοστών. Έτσι, θα μπορέσουν να περιεργαστούν τις πρώιμες εποχές του Σύμπαντος, ψάχνοντας για το κόκκινο φάσμα των ραδιοκυμάτων.

Η διανομή του υδρογόνου εξυπηρετεί στον μετρήσουν επακριβώς τον ρυθμό ανάπτυξης του Σύμπαντος.

Η ανίχνευση αυτού του κοσμικού σήματος των 21 εκατοστών είναι δύσκολη, καθώς κατακλύεται από ραδιενέργεια από τον δικό μας Γαλαξία  και πρέπει να μετρηθεί με ακρίβεια 1 στις 100.000 προκειμένου να εντοπιστεί.

Πολλοί συνάδελφοι μου έχουν αμφιβολίες για το αν τα καταφέρω" παραδέχεται  ο επικεφαλής της έρευνας Τσεν Ζουλέι, κοσμολόγου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Κίνας.

Μέχρι στιγμής το πείραμα έχει αρχίσει πιλοτική μορφή, όπου έχει κατασκευαστεί ένα κυλινδρικό ραδιοτηλεσκόπιο. Μετά από μερικά χρόνια, η ομάδα θα μπορεί να ξέρει αν αυτό το ραδιοτηλεσκόπιο θα μπορέσει να ανιχνεύσει την σκοτεινή ενέργεια.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!