Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια η ομάδα του Κέντρου Ωκεανογραφίας της Αγγλίας και του Πανεπιστημίου Μονπελιέ της Γαλλίας, θα ξεκινήσει το σκάψιμο στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η δουλειά τους βέβαια θα είναι πιο εύκολη, αφού έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες μέχρι στιγμής και το υπέδαφος έχει σκαφτεί ήδη μέχρι το 1,5 χιλιόμετρο κάτω από το έδαφος της θάλασσας, όπου ο φλοιός έχει πάχος 8 με 10 χιλιόμετρα , σε αντίθεση με τα 60 χιλιόμετρα που έχουν οι ήπειροι.Η προσπάθεια ίσως διαρκέσει περίπου 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί, όπως υπολογίζει η ομάδα των γεωλόγων.

Τρία είναι τα υποψήφια μέρη για να ξεκινήσουν οι εργασίες: Οι ακτές της Χαβάη, της Baja California και της Κόστα Ρίκα.

Και τα τρία βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, και αυτό γιατί εκεί ο φλοιός σχηματίστηκε γρηγορότερα από όλους τους υπόλοιπους ωκεανούς και άρα έχει μια πιο ενιαία δομή.

Μέχρι στιγμής ο μανδύας της Γης έχει εξεταστεί από δείγματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια της Γης είτε λόγω έκρηξης ηφαιστείων ή άλλων γεωλογικών γεγονότων. Αυτό σημαίνει πως τα δείγματα ίσως έχουν αλλοιωθεί από την δραστηριότητα

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!