«Σούπερ φεγγάρι» σε απόσταση αναπνοής από την γη!

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο θέαμα στις 19 Μαρτίου, καθώς η σελήνη θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (363.104 χιλιομέτρων), από τη γη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα είναι η πιο εντυπωσιακή εικόνα τόσο για τους αστρονόμους όσο και για τους πολίτες όλου του κόσμου. Το φυσικό αυτό φαινόμενο ονομάζεται «σεληνιακή περίγειος» και είχε παρατηρηθεί ξανά πριν από 6 χρόνια.

Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι εξαιτίας του φαινομένου, θα υπάρξουν αλλαγές στο κλίμα της γης ενώ μπορεί να προκληθούν σεισμοί ή ακόμη και εκρήξεις ηφαιστείων. Αναφέρουν μάλιστα και παραδείγματα  που συνέβησαν λίγες ημέρες πριν ή μετά το φυσικό φαινόμενο, όπως το τσουνάμι στην Ινδονησία του 2005, που είχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και τον κυκλώνα «Τρέισι», που είχε καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη στην Αυστραλία.

Υπάρχουν όμως και διαφορετικές απόψεις όπως του καθηγητή Πιτ Γουίλερ και του Αστρονόμου Ντέιβιντ Ρενέκε, οι οποίοι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν ταυτίζεται με άλλες φυσικές καταστροφές και μιλούν για θεωρίες συνομωσίας.

star.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!