Οι επιστήμονες, πλέον, «κατασκευάζουν» και νεφρά!

Ελπίδα για πολλούς ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση νεφρού, δίνει το Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ στην Αμερική.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, δρ Άντονι Ατάλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου TED (Technology, Entertainment, Design conferences), ανακοίνωσε πως κατάφεραν να «τυπώσουν» ένα πραγματικό ανθρώπινο νεφρό. Χρησιμοποιώντας, αυτός και η ομάδα του, εξελιγμένα απεικονιστικά μηχανήματα, πήραν μία τρισδιάστατη απεικόνιση του προβληματικού νεφρού του ασθενή καθώς κι ένα μικρό τμήμα του ιστού του, το οποίο και τοποθέτησαν μέσα σε ειδικό «εκτυπωτή» οργάνων. Στη συνέχει ο εκτυπωτής, σαν να περνάει στρώματα από μελάνι πάνω από τους ιστούς, μέχρι να δημιουργήσει το νεφρό, κάτι σαν να φτιάχνει το ολόγραμμα του.

Ο Λιουκ Μασέλα, είναι ένας από τους πρώτους ασθενείς που έκαναν μεταμόσχευση νεφρού, που ήταν προϊόν «εκτύπωσης», σε ηλικία 10 ετών και σήμερα, 20 ετών πια, είναι φοιτητής και ζει μία απόλυτα φυσιολογική ζωή.

Πηγή: queen.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!