50% των υπολογιστών παγκοσμίως μολύνθηκε από κάποιο είδος απειλής

Ένας στους δύο υπολογιστές είναι μολισμένος με κάποιο malware σύμφωνα με την Panda Security.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τον δωρεάν online scanner της Panda Security, Panda ActiveScan, στο 50% όλων των υπολογιστών που ελέγχθηκαν παγκοσμίως τον περασμένο Ιανουάριο υπήρξε κάποιου είδους malware με τα Trojans να είναι αυτά που προκάλεσαν τις περισσότερες "ζημιές" (59%), ενώ ακολουθούν οι παραδοσιακοί ιοί (12%) και τα worms (9%).

Στην κορυφή της λίστας των επικρατέστερων απειλών malware βρίσκονται οι γενικοί Trojans. Πάντως η παρουσία του παλιού Trojan, Lineage, προκάλεσε έκπληξη αφού συνεχίζει να διαδίδεται και να μολύνει τα συστήματα.

Η Ταϊλάνδη, η Κίνα, η Ταιβάν, η Ρωσία και η Τουρκία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων. Ενώ οι «παράδεισοι των malware» όπως η Βραζιλία και η Πολωνία έχουν «πέσει» στην γενική κατάταξη.

Σύμφωνα με τον Luis Corrons, Technical Director of PandaLabs, «δεν είμαστε μάρτυρες σημαντικών αλλαγών από μήνα σε μήνα, όσον αφορά στον αριθμό των μολύνσεων παγκοσμίως. Αυτό αντανακλά την πραγματικότητα της παρούσας κατάστασης. Κάθε μέρα λαμβάνουμε στο εργαστήριό μας περίπου 61.000 νέα δείγματα malware. Μόνο στην περίπτωση της λύσης όπως αυτή του Panda Cloud Antivirus, η οποία προσφέρει προστασία σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, οι χρήστες είναι συνεχώς προστατευμένοι. Στην περίπτωση των παραδοσιακών λύσεων ο χρόνος ενσωμάτωσης των νέων δειγμάτων malware είναι μεγαλύτερος και ως εκ τούτου είναι ένας χρόνος στον οποίο ο χρήστης μένει απροστάτευτος από τις νέες απειλές».

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!