«Αφροδισιακά» τα ούρα για τους καπουτσίνους πιθήκους

Πρώτα ουρούν στα χέρια τους και μετά τρίβουν τη γούνα στα πόδια και τους γλουτούς τους. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθούν οι αρσενικοί καπουτσίνοι πίθηκοι, για να προσελκύσουν θηλυκούς!

Σύμφωνα με μελέτη, υπό τη δρα Kimberly Philips, ειδική στα πρωτεύοντα, η οσμή των ούρων σεξουαλικά ώριμων αρσενικών "τρελαίνει" τον εγκέφαλο των θηλυκών καπουτσίνων.Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες έκαναν διάφορες υποθέσεις για την αιτία της συνήθειας αυτής, εξετάζοντας αν τους βοηθά να διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους ή να αναγνωρίζονται μεταξύ τους μέσω της οσμής.

Οι περισσότερες μελέτες δεν είχαν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, παρότι οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει τη συνήθεια αυτή.

Μέχρι σήμερα, εξέταζαν κατά πόσο τους βοηθά να διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός του ή να αναγνωρίζονται μέσω της οσμής.

Για να καταλάβουν το λόγο ύπαρξης αυτής της συνήθειας, η δρ Philips και οι συνεργάτες της παρατήρησαν τον εγκέφαλο των θηλυκών καπουτσίνων την ώρα που μύριζαν ούρα από ενήλικα και ανήλικα αρσενικά.

Αυτό που συμπέραναν, ήταν ότι τα ούρα των πρώτων είχαν πολύ έντονη επίδραση στον εγκέφαλο των θηλυκών, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης τεστοστερόνης, ουσίας που συνδέεται και με το κοινωνικό κύρος των πιθήκων και όσο υψηλότερο το κύρος, τόσο μεγαλύτερη η παραγωγή της.

"Παρατηρήσαμε ότι όταν τους πλησίαζε ένα θηλυκό, τα ενήλικα αρσενικά ενέτειναν τον ρυθμό του πλυσίματος με ούρα", δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

"Εφόσον οι θηλυκοί καπουτσίνοι, όταν είναι σε περίοδο γονιμότητας, πλησιάζουν ενεργά τους αρσενικούς, σκεφτήκαμε ότι το πλύσιμο με ούρα δίνει χημικές πληροφορίες στα θηλυκά για τη σεξουαλική ή την κοινωνική θέση τους", τόνισε η ίδια.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!