Οι πάγοι της Ανταρκτικής ίσως κρύβουν το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου

Λονδίνο. Ένα τεράστιο, άγνωστο μέχρι σήμερα, σύστημα φαραγγιών ενδέχεται να κρύβεται κάτω από το στρώμα πάγου της Ανταρκτικής. Ενδείξεις της ύπαρξής του είναι ορατές σε μία εν πολλοίς ανεξερεύνητη περιοχή της λευκής ηπείρου που ονομάζεται Γη της Πριγκίπισσας Ελισάβετ.
Εάν επιβεβαιωθεί από τη γεωφυσική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, το δίκτυο των φαραγγιών θα μπορούσε να έχει μήκος 1.000 χιλιομέτρων και βάθος 1 χιλιομέτρου - γεγονός που θα το καταστήσει μεγαλύτερο από το διάσημο Grand Canyon στις ΗΠΑ.
 
«Ξέρουμε από άλλες περιοχές της Ανταρκτικής ότι το σχήμα της επιφάνειας του πάγου προφανώς εξαρτάται από το σχήμα του τοπίου από κάτω, γιατί ο πάγος ρέει πάνω από το τοπίο», εξήγησε στο BBC ο Δρ Στιούαρτ Τζέιμισον, από το Πανεπιστήμιο του Ντλαρχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.«Όταν βλέπουμε δορυφορικές εικόνες από τη Γη της Πριγκίπισσας Ελισάβετ, φαίνεται να υπάρχουν κάποια γραμμικά χαρακτηριστικά στην επιφάνεια του πάγου που μας φαίνεται ότι θυμίζουν φαράγγι» πρόσθεσε ο ίδιος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το δίκτυο φαραγγιών συνδέεται επίσης με μία άγνωστη μέχρι σήμερα λίμνη κάτω από τον πάγο. Εάν αυτό αληθεύει, η λίμνη αυτή θα μπορούσε να καταλαμβάνει έκταση 1.250 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!