Κινέζοι παρουσίασαν το πρώτο «επιβατηγό» drone

Ελέγχεται από τάμπλετ και μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 60 μίλια την ώρα!!

Κινεζική εταιρία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως κατασκεύασε το πρώτο drone που έχει θέση για έναν επιβάτη. Οι Κινέζοι μάλιστα παρουσίασαν το δημιούργημά τους στην Ετήσια Έκθεση Τεχνολογίας του Λας Βέγκας. 

Μοιάζει με μικρό ελικόπτερο, όμως έχει τέσσερις προπέλες που γυρνούν παράλληλα με το έδαφος, όπως τα «γνωστά» μας drones. 

Μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε δύο ώρες, να μεταφέρει μέχρι 100 κιλά και να πετάει για 23 λεπτά στο επίπεδο της θάλασσας. Η καμπίνα του χωρά έναν άνθρωπο και ένα μικρό σακίδιο και διαθέτει air condition και φως υπό το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει. Οι προπέλες του διπλώνουν και έχει σχεδιαστεί για να χωράει σε μια κανονική θέση πάρκινγκ. 

Αφού «σετάρει» το σχέδιο πτήσης, ο επιβάτης δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει δύο εντολές μέσω δύο «κλικς» σε ένα τάμπλετ: «Απογείωση» και «Προσγείωση». Έχει σχεδιαστεί να πετάει σε ύψος 300-500 μέτρων έως 3,5 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος με μέγιστη ταχύτητα 60 μίλια την ώρα. 

Ο υπεύθυνος της εταιρίας δήλωσε πως το drone θα πωλείται προς 200,000-300,000 δολάρια, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει το νομικό υπόβαθρο για τέτοιου είδους «αντικείμενο». 

πηγή: http://www.protothema.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!