Το περισσότερο σεξ δεν φέρνει την ευτυχία, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές

Αν νομίζετε ότι κάνοντας περισσότερο σεξ θα αισθάνεστε και πιο ευτυχισμένοι, πιθανότατα κάνετε λάθος. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ζευγάρια που κάνουν συχνότερα έρωτα δεν είναι ευτυχέστερα των ζευγαριών που είχαν τη συνήθη σεξουαλική δραστηριότητα. 

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου «Carnegie Mellon» του Πιτσμπουργκ έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 128 έγγαμα ετερόφυλα ζευγάρια, 35-65 ετών. Με τυχαία επιλογή τους ζήτησαν, είτε να διπλασιάσουν τη συχνότητα των ερωτικών επαφών τους κάθε εβδομάδα, είτε να κάνουν έρωτα όπως συνήθως. 

Οι ερευνητές κατέγραφαν και τα επίπεδα ευτυχίας των ζευγαριών, μέσω ειδικών ερωτηματολογίων, σε ορίζοντα τριμήνου. 

Από την επεξεργασία των στοιχείων, προέκυψε ότι τα άτομα που έκαναν περισσότερο σεξ δεν αισθάνονταν πιο ευτυχισμένα από εκείνα που ακολουθούσαν το συνήθη ρυθμό ερωτικών επαφών. Μάλιστα, τα ζευγάρια με την μεγαλύτερη σεξουαλική δραστηριότητα είχαν μια μικρή μείωση του επιπέδου ευτυχίας τους 

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ένας λόγος που το περισσότερο σεξ δε συντελεί στην ευτυχία είναι επειδή αυτό σχετίστηκε με μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της απόλαυσης που αποκόμιζαν από την ερωτική πράξη, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Journal of Economic Behavior and Organization. 

Πάντως, ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζορτζ Λοβενστέιν σπεύδει να σημειώσει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο η μειωμένη ευτυχία, επιθυμία και απόλαυση της ερωτικής πράξης να είναι απόρροια του γεγονός της συμμετοχής στην έρευνα. 

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!