Η Θεωρία της Πυραμίδας

Πρόσφατα μου ζητήθηκε να γράψω κάτι πάνω στο θέμα των Κυρίαρχων και πως προσεγγίζουν αυτοί μια BDSM σχέση. Το θέμα είναι υπέροχο, αλλά δυστυχώς δεν επιδέχεται απλή απάντηση. Βλέπετε δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι αποζητά ένας Κυρίαρχος από μια BDSM σχέση χωρίς να αγγίξουμε το τι αποζητά ο οποιοσδήποτε από οποιαδήποτε σχέση. Ακόμα και έτσι, δεν μπορώ να δώσω μια απάντηση που θα είναι σωστή σε κάθε κατάσταση, μπορώ όμως να δώσω τα εργαλεία που χρειάζεστε για να βρείτε μόνοι σας τις απαντήσεις σας. Η Θεωρία της Πυραμίδας είναι το πρώτο τέτοιο εργαλείο.

Ο Αβραάμ Μάσλοου ήταν Αμερικάνος ψυχολόγος ο οποίος έμεινε γνωστός για την θεωρία ιεράρχησης των αναγκών που υποστηρίζει ότι υπάρχουν πέντε επίπεδα αναγκών, από τα οποία εξαρτάται όλη σχεδόν η συμπεριφορά μας. Αυτά τα ταξινόμησε ιεραρχικά, από τα πιο βασικά και πρωτόγονα (σε σχέση με τη συμπεριφορά που προκαλούν), μέχρι τα πιο πολιτισμένα και ώριμα. Σύμφωνα με την οποία οι ανάγκες των ανθρώπων είναι ιεραρχημένες από τις ανάγκες για επιβίωση, ανάγκες ασφαλείας, ανάγκες κοινωνικής αποδοχής, ανάγκες αυτοεκτίμησης, και κορυφώνονται με τις ανάγκες για αυτοολοκλήρωση (γνωστή και ως Πυραμίδα αναγκών του Μάσλοου). Η θεωρία του Μάσλοου έχει επηρεάσει σημαντικά τον κόσμο των επιχειρήσεων, όμως εμείς μπορούμε να της δώσουμε εφαρμογή και στο ερώτημα που μας απασχολεί, και να δούμε τα πέντε επίπεδα από τα οποία περνάει μια σχέση – άλλωστε, το βασικότερο κομμάτι μιας σχέσης είναι να καλύπτουν και οι δύο τις βασικές τους ανάγκες.  

Στάδιο 1: Η πρωταρχική ανάγκη

Στο πρώτο στάδιο βρίσκεται η ανάγκη για ερωτική επαφή, οποιουδήποτε τύπου. Αυτή μπορεί να είναι σωματική ανάγκη, συναισθηματική ανάγκη, ή οποιοδήποτε μείγμα αυτών των δύο. Είναι αρκετά συνηθισμένο όμως να υπερτερεί η σωματική ανάγκη καθώς καθορίζεται από βιοχημικούς παράγοντες, για αυτό και υπάρχουν σχέσης μιας νύχτας αλλά και ο, ενίοτε χρησιμότατος, θεσμός των fuck buddies.

Στάδιο 2: Η ασφάλεια

Αν νιώθεις τις ανάγκες σου καλυμμένες, αποζητάς κάτι παραπάνω. Όχι απλά ένα σώμα που θα σε οδηγήσει σε έναν ακόμα οργασμό, αλλά κάποιον με τον οποίον περνάς πραγματικά καλά, που νιώθεις ασφάλεια και άνεση.

Στάδιο 3: Η ζεστασιά

Αν αυτός ο κάποιος βρεθεί, τότε αρχίζουν να αναπτύσσονται συναισθήματα. Ζεστασιά, στοργή, τρυφερότητα, ακόμα και αγάπη. Σε αυτό το στάδιο δένεσαι συναισθηματικά με τον άλλον.

Στάδιο 4: Η εκτίμηση

Έχοντας τις συναισθηματικές και σωματικές ανάγκες σου καλυμμένες, είσαι ελεύθερος να επιδιώξεις πιο ουσιαστικές συνδέσεις. Ναι, αγαπάς τον άνθρωπο σου, αλλά τον έχεις σε εκτίμηση; Σε έχει κερδίσει με τα πιστεύω του, με τις επιλογές που έχει κάνει στη ζωή του;

Στάδιο 5: Η μεταμόρφωση

Τα ζευγάρια που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο έχουν μεταμορφώσει μια για πάντα ο ένας την ζωή τους άλλου. Δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι μια σχέση που θα φτάσει εδώ θα κρατήσει για πάντα, ούτε πως μια σχέση που δεν έφτασε σε κάποιο προηγούμενο επίπεδο είναι αναγκαστικά αποτυχημένη, αλλά αυτοί που θα φτάσουν εδώ θα έχουν πραγματικά βιώσει το υπέρτατο μιας ερωτικής δυναμικής.  

Τα πέντε αυτά στάδια χρησιμεύουν ως ένας γενικότερος μπούσουλας και εξηγούν διάφορες πτυχές του τι θέλουμε και γιατί αλλάζουν τα θέλω μας με την πάροδο του χρόνου, ή γιατί κάποιος που έχει γευτεί το 4ο Στάδιο δεν μπορεί να συμβιβαστεί μόνο με το 2ο. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, και συχνά η θεωρία προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αλλά νομίζω ότι το πρώτο κομμάτι της απάντησης μας είναι ξεκάθαρο: εξαρτάται από το τι έχεις ζήσει και το τι είσαι έτοιμος να ζήσεις ακόμα.

Το ως άνω κείμενο είναι, σκόπιμα, αρκετά γενικό. Αν θα σας ενδιέφερε να δείτε πως το έχω βιώσει συγκεκριμένα μέσα από τις εμπειρίες μου ως dom σε BDSM σχέσεις, μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο ημι-βιογραφιακό άρθρο μου στο Kinky Life Magazine με τίτλο «Πέντε Εποχές». (NSFW, μόνο για 18+)

Εσείς πως βιώνετε τις δικές σας ανάγκες μέσα στις σχέσεις σας; Πείτε μας στα σχόλια!

As always, play safe

-Veign Crowley

Πηγή http://stasinews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!