Το στοιχείο του χαρακτήρα που «εξασφαλίζει» περισσότερο σεξ

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Guelph και το Πανεπιστήμιο Nipissing δείχνει ότι οι άνθρωποι που έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά τους κάνουν περισσότερο σεξ από ό, τι όσοι δεν το διαθέτουν.  

Ερευνητές από τον Καναδά διεξήγαγαν δύο μελέτες, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς ο αλτρουισμός επηρεάζει την ελκυστικότητα ενός ατόμου.

Στην πρώτη μελέτη (αυτοαναφοράς) συμμετείχαν άτομα ηλικίας 18 έως 33 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 21.

Οι εθελοντές κλήθηκαν να περιγράψουν την αλτρουιστική συμπεριφορά τους, όπως το πόσο συχνά δωρίζουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή βοηθούν ξένους να βγάλουν το αυτοκίνητό τους από το χιόνι.

Όσοι είχαν πιο αλτρουιστική συμπεριφορά ανέφεραν περισσότερους σταθερούς συντρόφους, περισσότερους περιστασιακούς σεξουαλικούς συντρόφους, ακόμη και περισσότερο σεξ μέσα στις σχέσεις τους.

Προκειμένου να τεκμηριώσουν τα ευρήματά τους και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι ερωτηθέντες να μην ήταν πραγματικά τόσο ανιδιοτελείς, απλά να πίστευαν ότι έτσι είναι, προχώρησαν σε μία δεύτερη μελέτη (συμπεριφορική δοκιμή), στην οποία συμμετείχαν άτομα ηλικίας 18- 47 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα20.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ότι, για τη συμμετοχή τους στη μελέτη, το όνομά τους θα λάβει μέρος σε κλήρωση για $ 100,. Στο τέλος της έρευνας, οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν τα χρήματα, ή να δωρίσουν το σύνολο ή μέρος αυτών σε κάποιο αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

«Και αυτή τη φορά, τα άτομα που ήταν πραγματικά πρόθυμα να δωρίσουν είχαν αναφέρει πιο σεξουαλική συμπεριφορά, περισσότερους περιστασιακούς σεξουαλικούς συντρόφους, και για τους άνδρες, περισσότερες σταθερές συντρόφους», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης,Steven Arnocky.

Σύμφωνα με την Pat Barclay, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Guelph, η οποία βοήθησε στο σχεδιασμό της δεύτερης μελέτης, υπάρχουν πολύ καλοί θεωρητικοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν έναν γενναιόδωρο σύντροφο και όχι κάποιον μικρόψυχο και τσιγκούνη.

Ωστόσο, τόσο η Barclay όσο και ο Arnocky συμφώνησαν ότι, παρόλο που από τις μελέτες προέκυψαν ενδιαφέροντα ευρήματα, δεν μπόρεσε να αποδειχθεί η σχέση αιτίας αποτελέσματος.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση BritishJournal of Psychology


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!