Ο πολύς ανδρισμός βλάπτει σοβαρά... τους άνδρες

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια. Όχι δεν τους πάτησε στο τραίνο. Απλώς πέφτουν θύματα του ιδίου του υπερβολικού ανδρισμού τους.

Προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες πεθαίνουν σε γενικές γραμμές νωρίτερα από τις γυναίκες, επιστήμονες του Rutgers University κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπεύθυνη για τις πρόωρες απώλειες είναι η ίδια η «μάτσο» ανδρική νοοτροπία.

Κοινώς, όσο πιο άνδρας (με την παραδοσιακή, πατριαρχική έννοια της λέξης) είναι κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι αυτός να μας αφήσει νωρίς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω επιστημονική έρευνα, οι άνδρες που αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους ως μέλος του ισχυρού φύλου και διακατέχονται από παραδοσιακές, σεξιστικές απόψεις (θεωρώντας, για παράδειγμα, πως οι γυναίκες πρέπει να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και να εξαρτώνται οικονομικά από τον σύζυγο) έχουν 46% λιγότερες πιθανότητες, σε σύγκριση με τους πιο προοδευτικούς αρσενικούς, να ζητήσουν προληπτικά την γνώμη ή τη βοήθεια κάποιου ιατρού.

Πολύ σκληροί για να νιώσουν πόνο, οι άνδρες επιλέγουν να αγνοούν τις όποιες ενοχλήσεις στην υγεία τους, με αποτελέσματα τα όποια προβλήματα να επιδεινώνονται συχνά σε σημείο... μοιραίο.

ethnos.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!