Σε... χειμερία νάρκη οι Βορειοευρωπαίοι!

Οι κάτοικοι των χωρών που πλήττονται από το σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων εβδομάδων μπαίνουν σε διαδικασία... χειμερίας νάρκης, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση!

Όπως έδειξε, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις μπαίνουν για ύπνο με τις... κότες και κοιμούνται έως 2,5 ώρες περισσότερες απ’ ό,τι την άνοιξη και το καλοκαίρι, φθάνοντας αισίως τις 10 κάθε βράδυ!

Ταυτοχρόνως, φροντίζουν να αυξάνουν τα αποθέματα του οργανισμού τους σε ενέργεια, καταναλώνοντας κατά μέσον όρο 683 θερμίδες περισσότερες απ’ ό,τι τους θερμότερους μήνες του χρόνου.

Όπως εξηγεί στον βρετανικό Τύπο η ψυχολόγος Ντόνα Ντόσον, όταν οι νύχτες μακραίνουν και οι μέρες μικραίνουν, ο οργανισμός παράγει περισσότερη μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη του ύπνου και όταν τα επίπεδά της είναι αυξημένα είναι η ώρα να κοιμηθούμε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 εθελοντές, οι γυναίκες προσβάλλονται περισσότερο από τους άντρες, με το 15% από αυτές να δηλώνουν ότι μπαίνουν για ύπνο από τις... 8 το βράδυ!

Επιπλέον, τρώνε και περισσότερο από τους άντρες: το σχεδόν 75% είπαν πως όταν η θερμοκρασία φτάνει στο μηδέν και εξακολουθεί τον... κατήφορό της, αυξάνουν την κατανάλωση θερμίδων τους κατά 750 την ημέρα!

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη ότι λόγω ψύχους, οι άνθρωποι δεν έχουν και ιδιαίτερη διάθεση για κοινωνικές επαφές, με τους άντρες να είναι αυτοί που περισσότερο προτιμούν να μένουν σπίτι τους. Έτσι, το 43% είπαν ότι αποφεύγουν να βγαίνουν με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Με τόσο κρύο, ύπνο και κλεισούρα, μοιραία σχεδόν ο ένας στους πέντε υποφέρει από αισθήματα μελαγχολίας, θλίψης και διάθεσης για ατέλειωτη γκρίνια.

«Οι παρούσες χειμερινές συνήθειές μας, παραπέμπουν στους μακρινούς ζωικούς προγόνους μας, όταν για λόγους επιβίωσης ήταν απαραίτητη η χειμερία νάρκη, αφού ήταν ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν τα επίπεδα ενέργειας και η ζωή», δήλωσε η κυρία Ντώσον.

Πηγή : Web Only


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!