Το φλερτ μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από διασκέδαση

Το φλερτ μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή διασκέδαση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που υποστηρίζει ότι η επιτυχία ενός φλερτ εξαρτάται ως ένα βαθμό από την εικόνα που έχει κάποιος για το «προσωπικό του ύφος» στο φλερτ.

Είτε κάποιος προτιμάει να πλησιάζει έναν άγνωστο σε ένα μπαρ, είτε να καθίσει και να περιμένει το αντικείμενο του πόθου του να πλησιάσει, είναι χαρακτηριστικά, που, αν κάποιος τα αναγνωρίσει στον εαυτό του, θα τον βοηθήσουν, στη συνέχεια, να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μιας σχέσης, σύμφωνα με τον Τζέφρι Χολ, επίκουρο καθηγητή Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Ο Χολ ολοκλήρωσε πρόσφατα την έρευνά του με θέμα τον τρόπο που φλερτάρουν οι ενήλικες όταν βγαίνουν, ρωτώντας περισσότερους από 5.100 ανθρώπους για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για κάποιον ή κάποια.

Κατά τον Χολ, υπάρχουν ουσιαστικά πέντε είδη φλερτ: το σωματικό, το παραδοσιακό, το ευγενικό, το ειλικρινές και το παιχνιδιάρικο. Ενδεικτικά, ο Χολ αναφέρει ότι στο σωματικό φλερτ, οι άνθρωποι εκφράζουν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον στον πιθανό σύντροφο και συχνά μπορούν να προχωρήσουν τη σχέση, να έχουν περισσότερη σεξουαλική χημεία και στενότερο συναισθηματικό δεσμό με τον/την σύντροφό τους.

Στο παραδοσιακό φλερτ, υπάρχει η τάση να αναμένεται ο άνδρας να κάνει το πρώτο βήμα με τις γυναίκες να αναλαμβάνουν περισσότερο τον παθητικό ρόλο. Σύμφωνα με τον Χολ, όσοι εκπρόσωποι και των δύο φύλων προτιμούν αυτό τον τύπο φλερτ, συνήθως επιλέγουν πιο «στενές επαφές».

Υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι, των οποίων ο τρόπος που φλερτάρουν είναι «παιχνιδιάρικος» και στοχεύει περισσότερο στο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, εξηγεί ο Χολ. Αυτοί οι άνθρωποι, προσθέτει, είναι λιγότερο πιθανό να συνάπτουν ουσιαστικές σχέσεις και με διάρκεια.

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!