Οι γυναίκες με πλούσιους γοφούς στερούνται μνήμης

Μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια σε μεγάλη ηλικία διατρέχουν οι γυναίκες που έχουν πλούσιους γοφούς Οι γυναίκες στο σύνολό τους, όπως επισημαίνεται στη μελέτη που διενήργησε ομάδα ειδικών του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν στο Σικάγο, πρέπει, ανεξαρτήτως σωματοτύπου, να προσέχουν τα κιλά τους, καθώς το περιττό βάρος βλάπτει...

σε αντίθεση με εκείνες που συσσωρεύουν λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. σοβαρά τη νοητική υγεία με την πάροδο της ηλικίας.
Στη μελέτη, που αποτελεί την πρώτη που αποδεικνύει σύνδεση της παχυσαρκίας με τη μνήμη, συμμετείχαν 8.745 γυναίκες ηλικίας 65-79 ετών. Μάλιστα, βάσει της έρευνας, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το σημείο του σώματος, όπου συσσωρεύεται το περισσότερο λίπος.
Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τη δρα Ντιάνα Κέργουιν, υπέβαλε σε τεστ μνήμης τις εθελόντριες, το 70% των οποίων ήταν υπέρβαρες ή παχύσαρκες, και διαπίστωσε πως με άριστα το 100, οι επιδόσεις τους στο τεστ έπεφταν κατά μία μονάδα για κάθε αύξηση κατά μία μονάδα του δείκτη μάζας σώματος.
Γενικότερα, τα πολλά κιλά συνδέονται με μείωση της μνήμης, αλλά οι γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι ήταν εκείνες που παρουσίασαν τα χαμηλότερα σκορ στο τεστ. Τα λιποκύτταρα, όπως εξήγησε η Ντιάνα Κέργουιν, ελκύουν μόρια, τις κυτταροκίνες, τα οποία στέλνουν σήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να επηρεάσουν τον εγκέφαλο.
Τα διαφορετικά είδη λίπους εκλύουν και διαφορετικές κυτταροκίνες, οι οποίες επιδρούν με διαφορετικό τρόπο στα λιπίδια του αίματος, στην αρτηριακή πίεση και στον τρόπο με τον οποίο το σώμα αποκρίνεται στην ινσουλίνη. Έτσι, είναι πιθανό το λίπος των γοφών να έχει μεγαλύτερη επίδραση στον εγκέφαλο και στη μνήμη.
Ως δεύτερη πιθανή εξήγηση, όπως σημείωσε η Ντιάνα Κέργουιν, μπορεί να θεωρηθεί το ότι το λίπος που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς παράγει περισσότερα οιστρογόνα, τα οποία πιστεύεται ότι προστατεύουν τον εγκέφαλο από την πτώση των νοητικών ικανοτήτων.
«Tο λίπος πιθανότατα συμβάλλει στον σχηματισμό των χαρακτηριστικών πλακών που συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο των ασθενών ή προκαλεί μείωση της κυκλοφορίας του αίματος προς τον εγκέφαλο», σημείωσε η Ντιάνα Κέργουιν. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορούν να συνδράμουν στην καλύτερη διαχείριση των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων, ενώ παράλληλα ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη και παρασκευή νέων φαρμάκων ενάντια στην απώλεια μνήμης.

- www.katse-kala.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!