Σεξ στα 16 και χωρίς προφυλάξεις κάνουν οι Ελληνίδες!

Στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών γνωρίζουν το σεξ τα κορίτσια στη χώρα μας, χωρίς να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι ειδικοί μελέτησαν τη συμπεριφορά 43 σεξουαλικά δραστήριων κοριτσιών ηλικίας 13,8 – 19 ετών και διαπίστωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο δύο συντρόφους (διακύμανση από έναν έως 12).


Το 85% των κοριτσιών χρησιμοποιούσε σπανίως προφυλακτικό και μόνο το 6% αντισυλληπτικό χάπι. Στο 5% των κοριτσιών ανιχνεύθηκαν αλλοιώσεις HPV, ενώ οι τέσσερις στις δέκα είχαν θετικό test Παπανικολάου.

 

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η αξία του εμβολιασμού έναντι του HPV που έχει ατονήσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη διοργάνωση του 48ου Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου.
Επίσης, στο 7% των κοριτσιών εντοπίστηκαν η ύπαρξη φλεγμονής με χλαμύδια (σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα) και λοιμώξεις που προκάλεσαν μύκητες ή ουρεόπλασμα και κολπίτιδες.


Το 48ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως 23 Μαΐου 2010 στη Μύκονο και αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός, αναφορικά με την υγεία των παιδιών.
Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.500 παιδίατροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα 700 και πλέον επιστημονικών εργασιών.
Θα συζητηθούν πολλά άλλα θέματα, όπως τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, η υπερκατανάλωση φαρμάκων από παιδιά χωρίς συνταγή γιατρού, η κατανάλωση αλκοόλ από τους έφηβους, η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του Διαδικτύου, η βίαιη - επιθετική συμπεριφορά των εφήβων.
Εκτενής αναφορά θα γίνει και στους εμβολιασμούς, οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική μείωση μετά το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το πανδημικό εμβόλιο.

 

 

Πηγή rc-cafe

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!