ΑΡΘΡΟ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ: Μπροστά στην κάλπη

Δύο μέρες πριν από τις κάλπες και ενώ τα εφιαλτικά σενάρια για την πορεία της χώρας μας, βασανίζουν και πάλι κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, κανένας δεν δικαιούται να υποστηρίζει ότι δεν ξέρει, ότι δεν κατάλαβε.

Ο καθένας στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής πρέπει να ξέρει τι ψηφίζει. Από το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα κριθεί αυτή τη φορά η επιβίωση ή η ενίσχυση του α' ή του β' κόμματος αλλά αυτό το ίδιο το μέλλον της χώρας. Με την ψήφο μας δηλαδή την Κυριακή θα αποφασίσουμε πώς θα πορευτεί η Ελλάδα αν θα συνεχίσει να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα ενώ θα διαλέξουμε το δρόμο για το μέλλον των παιδιών μας.
Τα τελευταία κρίσιμα χρόνια που ανέλαβε την διακυβέρνηση τη χώρας η κυβέρνηση Σαμαρά ομολογουμένως δεν έγιναν όλα τέλεια. Αντίθετα έγιναν σοβαρά λάθη τα οποία ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προχώρησαν π.χ. οι μεταρρυθμίσεις στο βαθμό που έπρεπε ούτε και επιδείχθηκε το θάρρος που απαιτείται για το ξερίζωμα της διαπλοκής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που άρπαξε την ευκαιρία εξακολουθεί ακόμα κι αυτές τις ώρες να μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις αλλά ν' αποφεύγει να πάρει θέση σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την μελλοντική πορεία της χώρας μας.
Καμιά αναφορά π.χ. σε θέματα ανάπτυξης ούτε φυσικά για τυχόν σχέδια προσέλκυσης επενδύσεων που σημειωτέον αποτελούν όνειρο απατηλό για την χώρα μας τουλάχιστον αυτή την περίοδο όταν, δηλώσεις και σχέδια κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου αποτελούν σημείο αναφοράς για αποτροπή έλευσης επενδυτών.
Οι καθημερινές αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονται στο κούρεμα του χρέους, λύση για την οποία ως γνωστόν απορρίπτουν όλες οι δανείστριες χώρες. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του αποφεύγουν επιμελώς να αναφέρουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, το οποίο δεν έγκειται σε αυτό καθεαυτό το ύψος του χρέους αλλά στο ποσοστό του επί του ΑΕΠ και στο ύψος του επιτοκίου.
Αποφεύγει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει τις πηγές χρηματοδότησης όλων των παροχών τις οποίες υποσχέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή είπε την αλήθεια προαναγγέλλοντας την λήψη αυστηρών μέτρων.
Αντίθετα, βασικό προεκλογικό σύνθημα του Γεωργίου Παπανδρέου στη ίδια περίοδο το οποίο και επηρέασε την ψήφο του ελληνικού λαού ήταν το "Λεφτά Υπάρχουν". Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής το ζήσαμε.
Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος.
Τέλος, μια απλή αναφορά τους σε δήθεν τουριστικό πρόγραμμα ήταν αρκετή για να ξεσηκωθούν όλοι οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας και να ζητούν απόσυρση των προτάσεων πριν, όπως τόνιζαν τότε, είναι αργά για το τουριστικό μας προϊόν.
Κοντολογίς, οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν για ό,τι είναι χρήσιμο αλλά για ό,τι τους βολεύει.
Αγαπητοί συμπατριώτες.
Πριν πάτε στην κάλπη ο καθένας πρέπει να δει όλα τα διλήμματα που τον απασχολούν χωρίς φόβο και πάθος.
Θα πρέπει δηλαδή ν' αποφασίσει εάν επιμείνει στη σιγουριά του Ευρώ ή αν δέχεται να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.
Θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ εκσυγχρονισμού της κοινωνίας ή επιστροφής στο άθλιο παρελθόν.
Θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ της επιβολής της έννομης τάξης και της ασφαλούς διαβίωσης ή ν' αφήσει περιθώρια για να επικρατήσει καθεστώς ανασφάλειας.
Θα πρέπει να σκεφτεί αν θα επιτρέψει να γίνει η χώρα 'ξέφραγο' αμπέλι ή να συμφωνήσει με την αποκοπή του κύματος της μετανάστευσης.
Το φορολογικό είναι ακόμη ένα κρίσιμο δίλημμα.
Η Ν.Δ. έχει πει τι θα κάνει χωρίς να υπόσχεται τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει παντού λεφτά και υπόσχεται. Η φορολογική τους πολιτική προβλέπει φόρο σ' όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, στα τυχερά παιχνίδια, φορολόγηση ακινήτων από τη δήθεν μεγάλη ακίνητη περιουσία των 200.000 ευρώ όπως αποκάλυψε ο κ. Μηλιός, ανώτατους συντελεστές 60% όπως ανακοίνωσε δημόσια ο κ. Τσακαλώτος κι άλλους φόρους που θα αντικαταστήσουν τον ΕΝΦΙΑ και για τους οποίους αντέδρασαν σφόδρα οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Αν ο κόσμος λοιπόν φεύγει απογοητευμένος από τη Ν.Δ. για τον 'παράδεισο' του ΣΥΡΙΖΑ ας το κάνει αφού πρώτα δει τι πραγματικά τον συμφέρει.
Υπάρχουν πολλά διλήμματα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και πρέπει να διαλέξει τι θέλει για το μέλλον της χώρας, για τη ζωή του, για τα παιδιά του.

Ιωάννης Παππάς
Οικονομολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής με τη Ν.Δ.
Στα Δωδεκάνησα


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!