«Προοπτική για τη νησιωτική χώρα»

Άρθρο του Δημήτρη ΓΑΚΗ που δημοσιεύθηκε στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, αρ. φύλλου 649, σελ. 18

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Έχουμε την τύχη να συμμετέχουμε σ' αυτή την εκλογική μάχη σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία. Σε μια εποχή που αναζητούμε συνολικά ένα διαφορετικό οικονομικό, παραγωγικό και κοινωνικό προσανατολισμό για τον Ελληνικό λαό. Και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να θέσουμε «ενώπιος ενωπίω» όλα τα μεγάλα και ανοιχτά ερωτήματα για την ελληνική κοινωνία, αλλά και για την ιδιαίτερη μας πατρίδα, τη Δωδεκάνησο.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε με «χαοτικό» και αντι-αναπτυξιακό τρόπο τη νησιωτική χώρα. Χωρίς στρατηγικό σχέδιο για το Αιγαίο, με συρρίκνωση των κρατικών δομών και υποβάθμιση της ακτοπλοΐας, απαξίωση των εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς άσκηση νησιωτικής πολιτικής με ουσία και μακροχρόνιο σχεδιασμό. Οι κοινωνίες στο Αρχιπέλαγος πλήττονται βάναυσα την υγεία, στην παιδεία, στην ενδονησιωτική επικοινωνία. Οι πολίτες ξέρουν ποιός πληρώνει την κρίση. Συνειδητοποιούν ότι οι μνημονιακές επιμονές οδηγούν σε αδιέξοδο. Αυτό που χρειάζεται το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Κάσος, η Σύμη, το Καστελόριζο, δεν είναι τουριστικές επισκέψεις των υπουργών και βαρύγδουπες ανακοινώσεις με φόντο τα γραφικά τους λιμάνια, αλλά στρατηγικό σχέδιο και αποφασιστικότητα: Χωρίς αναβολές και υπεκφυγές. Η πραγματική κοινωνική και εδαφική συνοχή δεν είναι θεωρητικές έννοιες. Η «νησιωτικότητα» δεν πρέπει να αποτελεί μία ακόμα γεωγραφική ιδιαιτερότητα που αντιμετωπίζεται επικοινωνιακά. Ο κόσμος ζητάει την ανατροπή της σημερινής οικτρής κατάστασης στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, την αποτελεσματική λειτουργία των Νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου, αξιόπιστα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σταθερή φορολογική πολιτική, κίνητρα που θα ενθαρρύνουν τη

δημογραφική ανάπτυξη και την ανανέωση του νησιωτικού πληθυσμού. Οι Δωδεκανήσιοι έχουν ανάγκη να νιώσουν ασφάλεια στον τόπο που μένουν.

Η δική μας αναπτυξιακή στρατηγική, θα λαμβάνει υπόψη το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των νησιών, θα προωθήσει τις ποιοτικές μορφές τουρισμού (αναρριχητικός, περιηγητικός, θαλάσσιος, πολιτισμικός), που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά. Θα επαναφέρουμε το κράτος στην υπηρεσία των νησιωτών. Με διαλειτουργικότητα και συντονισμό των αρμόδιων φορέων. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει και θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σώσουμε την κοινωνία. Για να έχει η χώρα μέλλον. Για να έχει νόημα η έννοια της «νησιωτικότητας» στο Αιγαίο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!