ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού καταγράφηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο Λαός καταδίκασε την πολιτική που ασκήθηκε στα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Ο Λαός ψήφισε ελπίδα ψήφισε το τέλος μιας πολιτικής που έστειλε κάτω από το όριο της φτώχειας 2,5 εκ. Έλληνες, που έβαλε λουκέτο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εξανάγκασε να φύγουν στην ξενιτιά χιλιάδες νέους επιστήμονες, ό,τι καλύτερο έχει αυτός ο τόπος.

Από την ώρα που οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας καταφθάνουν συνεχώς συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, τα οποία άλλα είναι τυπικού ενδιαφέροντος, άλλα διφορούμενα, αλλά αυτό που βγάζει μάτια είναι η αντίδραση της κυρίας Μέρκελ και των συνεργατών της.

Μια αντίδραση που πραγματικά προσβάλλει την αξιοπρέπεια του κάθε Έλληνα πολίτη και το δημοκρατικό του δικαίωμα να εκλέγει αυτόν που θέλει.

Να συμφωνήσω με την κ. Μέρκελ ότι πρέπει να σεβόμαστε και να τιμούμε τις συμφωνίες και τις υπογραφές μας, αφού το κράτος έχει συνέχεια.

Μετά την παραπάνω παραδοχή μου, αντλώ το δικαίωμα και ρωτώ ευθέως την κυρία Μέρκελ, αν η ίδια συμπεριφέρεται όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και η Διεθνής Νομιμότητα απέναντι στην χώρα μας, για τα όσα δεινά έκαναν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που λεηλάτησαν και κατάστρεψαν την πατρίδα μας!

Αλήθεια, τόσον οι προκάτοχοι της όσον και η ίδια η κ. Μέρκελ, σεβάστηκαν τις αποφάσεις των Διεθνών Συνθηκών και τις υπογραφές που έβαλαν για την αποπληρωμή του Αναγκαστικού κατοχικού Δανείου, τις επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις των θυμάτων, τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών και τα μοναδικά έργα Τέχνης;

Γι' αυτό θα πρέπει η νέα Ελληνική κυβέρνηση, ταυτόχρονα και παράλληλα με τη διαπραγμάτευση για το Ελληνικό Χρέος, να θέσει ουσιαστικά και τεκμηριωμένα το θέμα της αποπληρωμής του Κατοχικού Δανείου και των επανορθώσεων, ώστε αυτή η υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας να πάρει τέλος.

Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανένας Έλληνας πολιτικός σε οποιοδήποτε κόμμα και αν βρίσκεται ότι έφτασε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην Γερμανία και να απαιτήσουμε επιτέλους να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να μας αποδώσει τα οφειλόμενα.

Σίγουρα είναι δύσκολο για τους ηγέτες της Ευρωζώνης να πείσουν τα Κοινοβούλια τους και την κοινή γνώμη των χωρών τους να κουρέψουν μέρος των χρημάτων που μας δάνεισαν. Αν όμως μιλούμε για ισότιμες σχέσεις, θα πρέπει οι ηγέτες των χωρών από τις οποίες δανειστήκαμε και αξιώνουν δικαιολογημένα την επιστροφή των χρημάτων τους στο ακέραιο να φέρουν το θέμα αποπληρωμής του κατοχικού Δανείου και των επανορθώσεων στα κοινοβούλια τους και να ζητήσουν από την Γερμανία να επιστρέψει ό,τι μας πήρε στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτό επιβάλλει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, αυτό επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, αυτό επιβάλλουν οι ισότιμες σχέσεις ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.

Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ( ΝΣΚ ) δεν πρέπει να καθυστερήσει καθόλου.

Να γνωμοδοτήσει άμεσα για το απόρρητο πόρισμα της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ( ΓΛΚ ) για την αποτίμηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της χώρας, έχοντας στα χέρια τους την γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ, θα μπορούν μαζί με προσωπικότητες διεθνούς κύρους να ξεκινήσουν την ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης και στα υπόλοιπα κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε , ώστε το τεράστιο αυτό ζήτημα , όχι μόνον για την χώρα μας, αλλά και για όλη την Ευρώπη, να βρει επί τέλους την λύση του.

Αυτό απαιτούν οι κανόνες σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Η ώρα λοιπόν της αλήθειας και της ηθικής για όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς έφτασε.

Οι Ευρωπαϊκοί Λαοί πρέπει να περάσουν από την θεωρία στην Πράξη, ώστε να είμαστε όλοι ισότιμοι και καμιά χώρα να μην κουνά το δάκτυλο στην άλλη, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Αυτή πρέπει να είναι η Ευρώπη των Λαών, αυτή πρέπει να είναι η Ευρώπη της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Δημήτρης Διακομιχάλης

Πολιτικός Μηχανικός

Κάλυμνος 30/1/2015

 

πηγή :http://www.paron.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!