Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ο Ελληνικός Λαός είναι ηλίθιος;

Με το ερώτημα αυτό η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Handelblatt και ο Γερμανός καθηγητής της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και αρθρογράφος της εφημερίδας κύριος MichaelWolffsohn καταλήγουν στο συμπέρασμα για τον Ελληνικό Λαό ότι : "Ο Λαός μας είναι ηλίθιος".

Δεν Θα συμφωνήσω με τον γερμανό καθηγητή με τους χαρακτηρισμούς του, τόσον για τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας αλλά ούτε κατά μείζονα λόγο και για τον Λαό μας.

Ο μεν κύριος Τσίπρας είναι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός που μόλις πριν δέκα ημέρες πήρε την εντολή να διαχειριστεί την λαϊκή ετυμηγορία , οι δε Έλληνες εμπιστεύτηκαν αυτόν τον πολιτικό για να βγάλει τη χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας. Πέντε χρόνια που ασκήθηκαν πολιτικές που οι ίδιοι οι εμπνευστές τους δήλωσαν ότι ήταν λάθος, αλλά που δυστυχώς μας τις επέβαλαν.

Γιατί αλήθεια ο κύριος MichaelWolffsohnξέχασε την ιστορία της χώρας του μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την συνθήκη των Βερσαλλιών συνέχεια της οποίας οι τότε νικήτριες δυνάμεις να επιβάλουν στη χώρα του καταστροφικά μέτρα που είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης από το 1919 εώς το 1933, και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία με τα γνωστά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα;

Ο κύριος καθηγητής δεν μπορεί να ξεχνά την φτώχεια, την ανεργία και τα όσα τραγικά είχε περάσει από το 1919 έως το 1933 τότε ο Γερμανικός Λαός λόγω των μέτρων και των κυρώσεων που επέβαλαν οι νικήτριες Δυνάμεις του Μεγάλου Πολέμου που είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει στην εξουσία ο Χίτλερ;

Αλήθεια ο κύριος καθηγητής θεωρεί ότι τότε οι Γερμανοί επειδή λιμοκτονούσαν λόγω της μεγάλης φτώχειας και της μεγάλης ανεργίας που υπήρχε στη χώρα του ήταν ηλίθιοι;

Ποια είναι η άποψη του κυρίου MichaelWolffsohnγια την μεγαλόθυμη στάση των νικητών του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου απέναντι στη Γερμανία; Γιατί ξεχνά συνειδητά ο κύριος MichaelWolffsohnότι μεταξύ των νικητών ήταν και η Ελλάδα; Τότε οι νικητές του πολέμου και συγκεκριμένα το 1953 με την συνθήκη του Λονδίνου έδωσαν τη δυνατότητα στη χώρα του για να αντιμετωπίσει τα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε να γίνει διαγραφή του χρέους της, προκειμένου να αναπτυχθεί και να ανασυνταχθεί. Πως αξιολογεί το γεγονός ότι σήμερα η Γερμανία κουνά το δάκτυλο στην Ελλάδα και σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς που αργά ή γρήγορα θα βρουν την δύναμη και το κουράγιο και θα αντιδράσουν;

Ομολογώ ότι δεν θα ήθελα ως άνθρωπος για τρίτη φορά η χώρα του κυρίου καθηγητή να βρεθεί και πάλι με την πλάτη στον τοίχο.

Το 1953 αξιότιμε κύριε καθηγητά ο Γερμανικός Λαός ήταν ηλίθιος;

Η χώρα μου από την Αθήνα του Περικλή, που δεν ήταν δημαγωγός, (είστε ο μοναδικός ιστορικός που θεωρεί το Περικλή δημαγωγό...), που καθιέρωσε τη Δημοκρατία στο κόσμο και πάλι θα βρει το δρόμο της γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε αξιοπρέπεια, γιατί εμείς έχουμε ιστορία, γιατί αυτή η χώρα είναι το καλύτερο οικόπεδο στο πλανήτη και ξέρει να ξεπερνά τα δύσκολα.

Θεωρώ τον εαυτό μου τον πλέον αναρμόδιο να απαντήσει σ' ένα καθηγητή της Ιστορίας. Όμως το κάνω γιατί δεν αισθάνομαι και δεν είμαι ηλίθιος, γιατί είμαι Έλληνας.

Προσωπικά περιμένω από τον πνευματικό κόσμο της χώρας να αντιδράσει. Δεν μπορεί να σιωπά αυτές τις ιστορικές στιγμές που περνούμε ως Λαός και ως Έθνος. Είναι η ώρα της αλήθειας για όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης.

Είναι η ώρα που όλοι μαζί πρέπει να διαμορφώσουμε συνθήκες Εθνικής ανάτασης γιατί αυτό απαιτεί η αξιοπρέπεια όλων μας, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία του τόπου, γιατί αυτό επιβάλλει το Ελληνικό φιλότιμο.

Όλοι μαζί μπορούμε!!

Δημήτρης Ελ. Διακομιχάλης
Πολιτικός Μηχανικός
τ. Δήμαρχος Καλύμνου

πηγή : http://www.tominews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!