Γ. Κασσάρας: "Δεν μπαινοβγαίνουν πλέον οι τροϊκανοί στα Υπουργεία σαν κατακτητές"

Ανασυστήνονται στο Υπουργείο Οικονομικών οι καταργηθείσες με το Π.Δ. 111/29.8.2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» φορολογικές διευθύνσεις , Εισοδήματος, Έμμεσης Φορολογίας και Φορολογίας Κεφαλαίου.  

Με την καθοδήγηση της Τρόικας είχαν ενοποιήσει τα βασικά αντικείμενα της φορολογίας που αποτελούν και ένα από τους κύριους λόγους ύπαρξης του Υπουργείου, σε μία διεύθυνση – τέρας, που δεν λειτούργησε ποτέ.

Ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν άνευ λόγου, ένα σωρό άσχετες διευθύνσεις που συντονίζουν, εποπτεύουν, αλληλεπικαλύπτονται και κυρίως απασχολούν το μάχιμο προσωπικό των Δ.Ο.Υ. με την αντιπαραγωγική διαδικασία καταγραφής και αποστολής στοιχείων χωρίς κανένα νόημα και αποτέλεσμα! Ας ελπίσουμε ότι θα καταργήσουν όσες περισσεύουν.


Άποψή μου είναι βέβαια ότι η μείωση των δομών θα έλθει ως φυσικό επακόλουθο της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος που είναι ζητούμενο και της πλήρους μηχανοργάνωσης και όχι μηχανικά.

Με την ευκαιρία να πω ότι είναι άλλο πράγμα να έρχονται οι εκπρόσωποι των θεσμών και να συνεργάζονται με τους αρμοδίους και άλλο πράγμα να εγκαθίστανται, να αλωνίζουν μες τα υπουργεία, να δημιουργούν σχέσεις και στην ουσία να διοικούν την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

kassaras 744x558Και το όνομα «τρόικα» είναι συνυφασμένο ακριβώς με αυτή την κατοχική συμπεριφορά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν και μπράβο στην Κυβέρνηση που επιμένει να μην μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία σαν κατακτητές... καιρός ήταν!!!

Γιώργος Κασσάρας

Πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!