Συνεχίζονται οι Εκβιασμοί να Καμφθεί το Φρόνημα των Ελλήνων

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Δεν πρόλαβαν να κλείσουν τρία 24ωρα από την αναγγελία δημοψηφίσματος και οι εκβιασμοί, όπως άλλωστε τους...

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δεν πρόλαβαν να κλείσουν τρία 24ωρα από την αναγγελία δημοψηφίσματος και οι εκβιασμοί, όπως άλλωστε τους είχαμε προβλέψει από το pentapostagma.gr σε άρθρο μας, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Στόχος φυσικά, της δυστυχώς  φασίζουσας ΕΕ, να επηρεαστεί με την τρομοκρατία και το φόβο ο Έλληνας ψηφοφόρος στην τελική του επιλογή.

Το κλείσιμο των τραπεζών και ο περιορισμός αναλήψεων αποτελεί το μεγάλο τους όπλο. Ξέρουν πολύ καλά ό,τι όλο αυτό το φαινόμενο δεν είναι μόνιμο και κάποια στιγμή θα βρεθεί ισορροπία, όμως οι εντυπώσεις και η ταλαιπωρία του κόσμου και της αγοράς μέχρι το δημοψήφισμα είναι ο στόχος τους. Απ ότι φαίνεται έχει αποτέλεσμα αυτή η επιλογή καθόσον  οι συνέπειες φαίνεται πως άλλαξαν τις προθέσεις των ψηφοφόρων ενόψει του δημοψηφίσματος, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ProRata, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ την περασμένη Δευτέρα υπέρ του «όχι» τασσόταν το 57% των ερωτηθέντων και υπέρ του «ναι» 30%, τώρα το «όχι» πέφτει στο 46% και το ναι ανεβαίνει στο 37%.

Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, βάσει της ψήφου του Ιανουαρίου του 2015, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 77% «όχι» και 15% «ναι». Στη ΝΔ το 65% απαντά «ναι» και 22% «όχι», στο Ποτάμι 68% «ναι» και 21% «όχι», στο ΚΚΕ 57% «όχι» και 20% «ναι», στους ΑΝ.ΕΛ. 60% «όχι» και 31% «ναι», στο ΠΑΣΟΚ 65% «ναι» και 21% «όχι» και στη Χρυσή Αυγή 80% «όχι» και 20% «ναι». Είναι επίσης σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες, γεγονός που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων.

Στόχος όμως απ ότι φαίνεται δεν αποτελεί μόνο το ΝΑΙ αλλά και περισσότερο η ελεύθερη βούληση των Ελλήνων, που επικρίνονται ότι ‘’πολύ κακώς’’ ψήφισαν αυτούς τους κυβερνώντες και πρέπει τώρα να διορθώσουν το λάθος τους, όπως άλλωστε δηλώνει ανώτατος Γερμανός πολιτικός της συντηρητικής παράταξης ότι, σήμερα υπάρχει ένα ερώτημα εμπιστοσύνης για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών παραμείνουν στην εξουσία, ακόμα και μετά από ένα «ναι» στο δημοψήφισμα, δεν θα έχει η Ελλάδα καμία ευκαιρία για ένα νέο πακέτο διάσωσης. Τα μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας θα μπλοκάρουν κάθε αίτημα που θα υποβληθεί, όσο το δίδυμο που περιγράφεται ως «κομμουνιστές», παραμένει στην εξουσία.

Πρέπει όμως το ποσοστό του όχι να πέσει περισσότερο, έτσι σήμερα στη Φρανκφούρτη, θα μπουν νέα όπλα στη φαρέτρα. Τα 25 μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ θα αποφασίσουν για τη ρευστότητα (ELA και εγγυήσεις) και πως θα αντιδράσουν στη μη πληρωμή των 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σκλήρυνση των όρων γύρω από τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης που χορηγεί η ΕΚΤ στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Βέβαια όλα αυτά έχουν να κάνουν με τους Ευρωπαίους, αλλά αυτό που πραγματικά σε απογοητεύει είναι να βλέπεις τους Έλληνες συνεργάτες τους. Μετέρχονται απίστευτες πρακτικές, συγκεκριμένα υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι υποχρεώσανε τους εργαζόμενους να πάνε στη συγκέντρωση του ‘’ναι’’ και το χειρότερο υπήρχαν ρουφιάνοι των εταιρειών που παίρνανε παρουσίες. Αδιανόητα πράγματα που μας γυρίζουνε σε άλλες εποχές.

Θέλουμε να επαναλάβουμε στο pentapostagma.gr , ότι όσο πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα, εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί, η πίεση με κάθε μέσο θα γίνεται αφόρητη. Οι Έλληνες με υπομονή και χωρίς φόβο πρέπει να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους και το κυριότερο να γίνει σεβαστό το τελικό αποτέλεσμα.πηγή: http://www.pentapostagma.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!