«Όχι», με το μυαλό και την καρδιά... γράφει ο Τάσος Τσακίρογλου

«Όχι» λοιπόν είπε μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα που πόλωσε όσο τίποτε άλλο τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία. Οι θιασώτες του «ναι» και οι ενορχηστρωτές μιας άνευ προηγουμένου εκστρατείας φόβου, σοκ και δέους έδιναν όλη την εβδομάδα τις δικές τους αυθαίρετες ερμηνείες για το τι σημαίνει πιθανή επικράτηση του «όχι», οι οποίες συνέκλιναν στο ότι το αποτέλεσμα αυτό θα μεταφραστεί ως  επιλογή της δραχμής. 

Στην ουσία όμως το ξεκάθαρο και συντριπτικό ΟΧΙ σημαίνει κάποια διαφορετικά πράγματα:

  • ΟΧΙ στην καταπάτηση της δημοκρατικής αρχής ακόμα και από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε
  • ΟΧΙ στις έξωθεν παρεμβάσεις στα εσωτερικά των κρατών μελών με τρόπους και μεθόδους που παραπέμπουν σε αποικιοκρατία και δημοκρατίες-μπανανίες. 
  • ΟΧΙ στις εκστρατείες προπαγάνδας, φόβου και παραπληροφόρησης από τους μιντιακούς ομίλους
  • ΟΧΙ στην κυριαρχία των τραπεζιτών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος πάνω στις κυβερνήσεις και στην πολιτική
  • ΟΧΙ στην προσπάθεια ολικής επαναφοράς του παλαιού χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού που επιχείρησε να πάρει την πολιτική ρεβάνς και να σβήσει τις ιστορικές του ευθύνες
  • ΟΧΙ στους σχεδιασμούς πολιτικών πραξικοπημάτων και στα σενάρια για αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές

Φαίνεται λοιπόν ότι μια μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, τόσο με το μυαλό της, όσο και με την καρδιά της, αποφάσισε να σταθεί «απέναντι» και να φωνάξει «φτάνει»! 

Αυτό το «φτάνει», όπως είναι φυσικό, πυροδοτεί εξελίξεις και αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, αφού ουσιαστικά ανανεώνει την εντολή στην κυβέρνηση, η οποία από την πλευρά της αναλαμβάνει ιστορική ευθύνη να τη διαχειριστεί ανάλογα με το βάρος της. Το μήνυμα της Αθήνας προς τους «δανειστές» είναι σαφές, ενώ το συνόψισε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, καλώντας τους Ευρωπαίους να επαναλάβουν από αύριο τις συνομιλίες και: «Να μην κάνουμε τη συνθήκη των Βερσαλλιών της ευρωζώνης». Ως γνωστόν η συνθήκη των Βερσαλλιών υπογράφηκε στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και επέβαλε πολύ σκληρούς όρους στη Γερμανία, οι οποίοι ευνόησαν την άνοδο του ναζισμού.

Οι επόμενες μέρες θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!