Και τώρα βιώσιμη συμφωνία! ... γράφει ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος συνιστά αναμφισβήτητα μια νίκη-ανάσα για την κυβέρνηση που είχε βρεθεί σε τεράστιο αδιέξοδο προ μιας εβδομάδας και επέλεξε να καταφύγει σε μια κίνηση με υψηλό ρίσκο. 

Μετά το κλείσιμο της κάλπης, η επιλογή της προφανώς δικαιώνεται. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ είχε απέναντί του σύσσωμη την αντιπολίτευση, τους Ευρωπαίους εταίρους που ανοιχτά προέτρεπαν τους πολίτες να ψηφίσουν "ναι" και τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης που καλλιέργησαν ένα κλίμα άκρατου πανικού.  

Αν μη τι άλλο, ο φόβος και όσοι επένδυσαν σε αυτόν ηττήθηκαν κατά κράτος. 

Παρ' όλα αυτά, η συγκυρία παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη και δεν επιτρέπει κανέναν πανηγυρισμό. 

Η κυβέρνηση χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση οφείλει να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις και να κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους, στο πλαίσιο της δέσμευσης του ίδιου του πρωθυπουργού για συμφωνία εντός 48 ωρών μετά το δημοψήφισμα. Μια συμφωνία βιώσιμη, λειτουργική και μακράς πνοής. 

Οι πρώτες αντιδράσεις από το μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν συναίσθηση της βαριάς τους ευθύνης και της επείγουσας κατάστασης που καλούνται να διαχειριστούν, με το πλεονέκτημα ότι η θέση τους είναι ισχυροποιημένη λόγω του "καθαρού" όχι της ελληνικής κοινωνίας. 

Από την άλλη πλευρά, αποτελεί ερώτημα η στάση των δανειστών που ήταν κάτι περισσότερο από εχθρικοί έναντι της κυβέρνησης. Η επίτευξη συμφωνίας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τη βούλησή τους, φανταζει όμως αδιανόητο να κάνουν πως δεν άκουσαν και να μη σεβαστούν το μήνυμα των Ελλήνων. Η Δημοκρατία στην Ευρώπη πρέπει να αρχίσει και πάλι να λειτουργεί.   

Εξαιρετικής σπουδαιότητας είναι εξάλλου η συνέχιση της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, που θα αποφασιστεί στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ. 

Τέλος, να μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στο πιο σημαντικό: Η ελληνική κοινωνία, η οποία έδωσε τη δική της απάντηση δεν πρέπει να διχαστεί. Αυτό θα ήταν ολέθριο λάθος. Είμαστε όλοι πολίτες αυτής της χώρας και είτε επιλέγοντας ναι είτε όχι το κριτήριό μας ήταν το εθνικό συμφέρον.  


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!